Informatie

Al onze tips voor het effectief reinigen van uw wasmachine

Al onze tips voor het effectief reinigen van uw wasmachine


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je wasmachine is als je lichaam: "het ruikt niet lekker als het niet schoon is". Maar laten we eerlijk zijn, als we dagelijks om onze persoonlijke hygiëne geven, maken we ons geen zorgen over onze machine totdat de gewrichten zwart zijn; en je kunt net zo goed zeggen dat dit het equivalent is van je voeten wassen alleen als de eerste paddenstoelen verschijnen. Gelukkig is het nooit te laat om de juiste stappen te leren om uw wasmachine goed te reinigen. Zoek met een paar tips een schone en gezonde machine.

Wasmachine reinigen

Onze wasmachine verslindt absoluut alles wat we hem geven: haar, zakdoeken, knuffels en soms zelfs een paar sokken. Behalve dat vuil is als het vet van onze favoriete gerechten, wordt het niet altijd goed verteerd en wordt het vaak opgeslagen. Het is daarom belangrijk om het probleem ten minste twee keer per jaar aan te pakken door uw hele machine te reinigen. Om de binnenkant van uw wasmachine te reinigen met natuurlijke producten, draait u deze eenvoudig leeg door een cyclus op 90 ° C te kiezen en direct in de trommel toe te voegen azijn hetzij van zuiveringszout . Voor de azijn, giet eenvoudig 1 liter in de trommel - met een paar druppels etherische oliën om te parfumeren - en start de cyclus. Voor het bicarbonaat, druppel 2 eetlepels met een een halve citroen in een sok voordat u de wasmachine draait. Hierdoor wordt uw machine gereinigd terwijl deze wordt ontgeurd. U kunt ook chemische oplossingen kiezen door een groot handvol toe te voegen sodakristallen in een cyclus op hoge temperatuur. Als je hebt bleekmiddel en een machine die vanaf de bovenkant opent, een hete cyclus start en stopt wanneer de tank vol is. Voeg 1 liter bleekmiddel toe, begin opnieuw gedurende 1 minuut om te mengen en laat het een uur inwerken. Beëindig de cyclus en zoek een zeer schone machine.

Door zijn machine op hoge temperatuur te laten werken, elimineren we alle bacteriën

Onderhoud elk deel van de wasmachine

Als u dit artikel leest, is de kans groot dat u uw machine-onderhoud een beetje hebt verwaarloosd. En dat, je voelt het snel! Geuren, verlies van efficiëntie, storingen, al deze problemen kunnen worden opgelost met een grondige reiniging. Dus geen onnodige uitgaven meer: ​​vandaag stoppen we de portemonnee en halen we het elleboogvet eruit.

1. Reinig het pompfilter

Het filter van uw machine vangt al het vuil op en verstopt daardoor gemakkelijk. Om problemen met waterafvoer of verlies van efficiëntie bij het wassen te voorkomen, moet het regelmatig worden schoongemaakt. Breng een bassin en een dweil om het water uit uw machine af te voeren. Verwijder het filter en laat het 30 minuten weken in een witte azijn en heet water. En daar is het magisch! Uw filter vindt een tweede jeugd. Vervang het en vergeet niet het mechanisme correct vast te draaien.

2. Reinig de gewrichten

De afdichtingen van uw wasmachine worden vaak beschimmeld omdat ze vaak in contact komen met water. Om gezwarte voegen te reinigen, kunt u een inweekte doek gebruiken bleekmiddel enheet water en wrijf. Verwijder de tandenborstel voor de moeilijkst bereikbare onderdelen. Dompel het in het mengsel en schraap. De schimmel zou volledig moeten verdwijnen.

3. Verwijder de aanslag uit de tank

Je denkt er niet per se aan om de laden van je wasmachine schoon te maken en toch hopen zich daar gemakkelijk afzettingen op. Om de tank te wassen, kan niets eenvoudiger zijn omdat de meeste wastanks van de wasmachine afneembaar zijn. Verwijder het en, met een tandenborstel gedrenkt in witte azijn , verwijder alle vuil. Vergeet niet het goed af te vegen voordat u het terugplaatst.

4. Was de trommel

Om de trommel van uw wasmachine effectief te reinigen, draait u eenvoudig een cyclus op 90 ° C met witte azijn (zoals het reinigen van de hele machine) en toevoegen grof zout rechtstreeks in de trommel.

Om een ​​gezonde machine te vinden, heb je alleen een beetje witte azijn en grof zout nodig

5. Reinig de afvoerslang

De afvoerslang kan verantwoordelijk zijn voor slechte geuren. Het wordt daarom aanbevolen om het een of twee keer per jaar te reinigen. Voordat u begint met het reinigen, moet u ervoor zorgen dat het geen tekenen van slijtage of scheuren vertoont. Als dit het geval is, is de enige oplossing deze te vervangen. Als er geen markering zichtbaar is, kunt u het opgehoopte vuil verwijderen met een bottlebrush .

Tips om te voorkomen dat vuil zich afzet in de wasmachine

Je poetst je tanden twee keer per dag; je wast je haar regelmatig; je maakt je oren vaak schoon ... Waarom zou je wasmachine niet ook recht hebben op zijn schoonheidsroutine? Volg deze tips om vieze geurtjes en het uiterlijk van schimmel te voorkomen: - Denk vóór elke wasbeurt na of ik niets in de zakken heb achtergelaten. - Ik overdosis mijn wasmachine niet anders riskeer ik dat de wasmachine verstopt raakt. - Om alle bacteriën te doden, voer ik twee keer per maand een cyclus uit bij 90 ° C. - Ik stop dagelijks een beetje bicarbonaat in mijn machine om tandsteen te bestrijden.


Video: 23 GEWELDIGE TIPS OM SCHOONMAKEN EENVOUDIG EN ZELFS LEUK TE MAKEN (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Callum

  Hoe handel in dit geval?

 2. Akira

  niet logisch

 3. Martin

  het zeer vermakelijke stuk

 4. Ambrose

  Ik ben het helemaal met je eens. Daar is iets mee, en het is een goed idee. Ik sta klaar om je te ondersteunen.Schrijf een bericht