Informatie

Ontwerpideeën: vernieuw de spatwand van uw keuken

Ontwerpideeën: vernieuw de spatwand van uw keukenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een zeer oude tegel met patroon kan trendy zijn in een keuken. Maar je moet eerlijk zijn, de tegels uit de jaren 80 zijn gewoon verschrikkelijk. De kleuren zijn saai en gedateerd. Maak je geen zorgen! Je hoeft je hamer niet te pakken en alles kapot te slaan om je keukenachterwand te vernieuwen. Tegenwoordig zijn er tal van trucs om je credenza te vernieuwen terwijl je de tegels op hun plaats houdt. Hoe het te doen? Hier zijn onze tips.

Verf je keukenachterwand

Het is de eenvoudigste en snelste oplossing om uw keuken of badkamer een facelift te geven. Alle doe-het-zelfzaken bieden een of meer verfsoorten die zijn ontworpen om de tegels te bedekken. Deze verven worden gebruikt in de keuken of in de badkamer, ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Als je je spatwand wilt schilderen, begin je met het goed schoon te maken. En als er al een verflaag aanwezig is, schuur deze dan af. Het schilderen is heel eenvoudig, met een kwast of een verfroller. Eenmaal gelegd en droog, kan de vernieuwde credenza worden schoongemaakt, evenals een klassieke tegel.

Breng decoratieve platen aan

Decoratieve platen vormen ook een eenvoudige oplossing om uw credenza te vernieuwen. Deze platen zijn verkrijgbaar in natuurlijke materialen of in de vorm van geplastificeerde platen. Ze bieden daarom een ​​zeer grote verscheidenheid aan patronen en kleuren. Je kunt zelfs effectplaten leggen en het uiterlijk krijgen van steen, hout, leisteen, metaal, enz. Decoratieve platen zijn zeer betaalbaar. Ze bestaan ​​in verschillende formaten voor de keuken en voor de badkamer. Om de decoratieve platen te installeren, moet u uw credenza reinigen en vervolgens de plaat installeren. Afhankelijk van de modellen gebruikt u lijm of lijm.

Plaats de platen alleen achter de kookplaat

Stickers om je oude credenza op te fleuren

Meer efemeer dan verf en decoratieve platen, met de stickers kunt u een eenvoudige credenza-tegel versieren. Ze worden gebruikt op klassieke tegels of opnieuw geverfde tegels. Koop de modellen die zijn ontworpen voor waterpartijen en volg de installatie-instructies om de levensduur van de stickers te optimaliseren. Inderdaad, de stickers worden op een schoongemaakte en perfect droge spatwand geplaatst.

Gips en gewaxt beton om de spatwand te bedekken

Een spatwand kan ook worden bedekt met een pleister. Geplaatst op een schone tegel, weet het gips zich aan te passen aan waterpartijen en een vleugje moderniteit te geven. Je kunt het volgens je verlangens bewerken. Dankzij dit worden uw muren glad of geborsteld. In dezelfde geest kunt u met was behandeld beton gebruiken om uw spatwand te renoveren. Het grote voordeel van dit materiaal is de stevigheid. Gewaxed beton kan in alle kamers van het huis, op muren en op de vloer worden gebruikt. In de keuken wordt gewaxt beton aangebracht op zowel de spatwand als het werkblad voor een stralende eenheid!

XXL-tegels bovenop

En ja hoor! Het is mogelijk om een ​​tegel te betegelen. Kies voor XXL-tegels voor een topresultaat. Onze favoriet is de betegeling met houtlook die een moderne keuken verwarmt, terwijl de rol ervan wordt gewaarborgd in termen van waterbestendigheid, stevigheid en onderhoudsgemak.

Leisteen schilderen: leuk en praktisch

U kunt ook kiezen voor leisteenverf. Te gebruiken na een ondervacht op uw oude spatwand, wordt dit uw nieuwe speeltuin in de keuken. Plaknotities, boodschappenlijst, zoete noot, tekeningen, een keukenachterwand in leisteenverf kan een verstandige keuze zijn. Het is geschikt voor zowel de hedendaagse keuken, maar ook voor meer klassieke keukens, omdat het een neutraal en modern tintje geeft.

De leisteen credenza wordt je nieuwe expressieplaats!