Behulpzaam

5 tips om je radiatoren gemakkelijk schoon te maken

5 tips om je radiatoren gemakkelijk schoon te maken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zodra de thermometer naar beneden valt, zet je de verwarming aan en huur je de uitvinder van de radiator in ... zonder te denken aan de kolonies bacteriën die in deze nieuwe hotspots gedijen. Erger of niet veel beter, de ophoping van stof vermindert de warmte die wordt afgegeven door het apparaat, dat meer opwarmt en meer verbruikt. Dus, maken we deze radiatoren schoon?

1 - We bereiden de grond voor

Je kent het principe, de radiator warmt op. Leg uw handen dus niet op voordat het is afgekoeld, vooral met oude gietijzeren radiatoren die brandwonden kunnen veroorzaken. Schakel de kachel uit en haal de stekker uit het stopcontact als deze elektrisch is. Ja, zelfs voor een handdoekdroger! Laat het volledig afkoelen voordat u het schoonmaakt en maak eenmaal per jaar, zolang het koud is, van de gelegenheid gebruik om het te reinigen.

2 - Stof met een plumeau, een doek of een sok

Een plumeau is meestal voldoende om een ​​radiator effectief af te stoffen, op voorwaarde dat u kiest voor de stofvangerversie. anders stijgt het stof om het beter opnieuw af te zetten. Plan B, de microvezeldoek, vrij effectief in het vasthouden van stof, maar veel minder effectief in het afstoffen van de plooien van radiatoren. We kiezen eenvoudig het accessoire op basis van het type radiator: doek voor een platte radiator, plumeau voor een buisvormige, geribde of handdoekverwarmer. De radiator heeft gleuven en niet de minste plumeau in zicht? We gaan naar plan C als een sok: een oude sok op een bezemsteel of een keukenspatel kan het lukken.

3 - We denken aan de stofzuiger

Zelfs eenvoudiger dan het doek en veel minder vermoeiend, kan een goede stofzuiger de radiatoren effectief reinigen. Het moet echter voldoende zuigkracht hebben om het stof in de scheuren en uitsparingen te verwijderen. En idealiter biedt het accessoires zoals een spleetmondstuk of een kleine borstel: hiermee kunt u professioneel werk verrichten in elke hoek van de radiator, in welke vorm dan ook.

4 - We zijn aan het wassen

Als radiatoren niet de meest rommelige apparaten zijn, worden ze toch gemarkeerd. Naast het stof kloppen mensen op de koffers, de stofzuiger en andere voorwerpen, wanneer de kinderen niet besluiten ze opnieuw te decoreren met vilt of tomatensaus. Conclusie, een spons doet nooit pijn! Als de radiator niet echt vuil is, gebruik je gewoon een vochtige doek of gedrenkt in witte azijn om te ontvetten. Als dit het geval is, plaats dan in elleboogvet: een kom met zeepwater, een spons en wrijf. De witte radiator is vergeeld? Voordat drastische maatregelen worden genomen, kan men altijd proberen het te strippen met een ontvettingsproduct van het type ovenreiniger.

5 - We gaan verder met schilderen

Niets te doen, het wit blijft geel ... Of erger nog, je droomt van een rode radiator terwijl die van jou wit is? Voordat we de radiator verwisselen, denken we aan schilderen. Er zijn formules speciaal ontworpen voor radiatoren, met de bijzonderheid van het weerstaan ​​van hitte. En er is geen sprake van het apparaat opnieuw te schilderen met de overblijfselen van de muurschildering, het zou uiteindelijk blaarvorming krijgen! We kiezen een speciale radiatorverf door het specifieke gebruik te controleren: elektrische radiator, gietijzeren radiator etc. Dan zetten we een pet op, overalls, beschermen we de vloer en geven we een tweede leven aan onze radiatoren.Opmerkingen:

 1. Tugor

  It's simply incomparable topic

 2. Plat

  Heeft goedkoop gekregen, het was gemakkelijk verloren.

 3. Fareed

  Voordat u op zoek gaat naar een baan, ontdekt u de aanbevelingen van werknemers over hun werkgevers op onze website. En alleen dan beslissen om uw voorstel aan deze of die organisatie aan te bieden. Ontdek verschillende aanbevelingen en maak uw keuze.

 4. Panagiotis

  Volgens mij maak je een fout. Ik kan het bewijzen. E-mail me op PM, we zullen bespreken.

 5. Damocles

  Je gedachte is gewoon geweldig

 6. Gardami

  Ik vind dat je bent misleid.

 7. Moogunos

  Ik denk dat er fouten worden gemaakt. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.Schrijf een bericht