Anders

Groen reinigen: waarom en hoe bleekmiddel vervangen?

Groen reinigen: waarom en hoe bleekmiddel vervangen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De impact van bleekmiddel op het milieu

Hoewel het vaak wordt gebruikt, moet eraan worden herinnerd dat bleek een potentieel gevaarlijke chemische stof is. Het moet daarom spaarzaam worden gebruikt en met zorg worden behandeld.

Het bevat inderdaad chloor dat reageert met veel stoffen die aanwezig zijn in de lucht, de bodem en het water door verbindingen te vormen die giftig zijn voor het milieu. De accumulatie van deze organische gechloreerde mengsels in huishoudelijk water is geen probleem om licht te worden behandeld, omdat deze moleculen moeilijk te behandelen zijn door behandelingsinstallaties.

Als uw huis is uitgerust met een septic tank, is het beter om geen bleekmiddel te gebruiken. De laatste doodt de bacteriën die nodig zijn om de put in evenwicht te brengen, waarvan de goede werking dan kan worden aangetast.

Ten slotte kunnen de lege bleekblikken vanwege hun potentieel schadelijke inhoud niet bij het huishoudelijk afval worden gegooid en moeten ze naar een recyclingcentrum worden gebracht.

Risico's verbonden aan systematische desinfectieAls bleek een uitstekend ontsmettingsmiddel is, nuttig tijdens epidemieën, bijvoorbeeld om de ontwikkeling van schadelijke bacteriën te bestrijden, moet het gebruik ervan uitzonderlijk blijven.

Onze huizen bevatten dagelijkse ziektekiemen die regelmatig schoonmaken voldoende is om te elimineren, en ook goede bacteriën die bleekmiddel ter plaatse zouden vernietigen, waardoor de microbiële balans van ons interieur zou worden vernietigd. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het nutteloos om het interieur overmatig te desinfecteren. Het is zelfs contraproductief omdat de immuunafweer van de bewoners van het huis zal worden aangetast, waardoor ze worden blootgesteld aan frequentere infecties en allergieën. We kunnen zelfs zo ver gaan dat we de ontwikkeling van resistente bacteriën waarnemen. Het is hetzelfde fenomeen als dat waargenomen bij overmatig gebruik van antibiotica.

De gezondheidsrisico's van bleekmiddelBleekmiddel is een sterk corrosief product dat brandwonden kan veroorzaken.

In geval van contact met de ogen zijn een langdurige spoeling en een gespecialiseerd bezoek noodzakelijk. Wees voorzichtig bij het schoonmaken en draag handschoenen om de risico's te beperken. Maar deze "voor de hand liggende" risico's, die voor veel huishoudelijke producten gelden, zijn niet de enige: chloordampen kunnen ook hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Wanneer bleekmiddel zich mengt met andere huishoudelijke producten (ontkalker, deodorant, toiletblok, ammoniak) of zelfs alleen urine in de toiletpot, worden giftige dampen gevormd, die kunnen leiden tot irritatie van de paden ademhalings- of zelfs longoedeem.

Denk je dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt? Houd er rekening mee dat in alle gevallen regelmatig gebruik van huishoudbleekmiddel de ontwikkeling van ademhalings- en KNO-infecties bij kinderen van 6 tot 12 jaar oud bevordert. In elk geval wordt dit bevestigd door een studie gepubliceerd in het tijdschrift Occupationnal and Environmental Medicine. Onthoud ook dat bleekmiddel de oorzaak is van veel huishoudelijke ongelukken. Een kwart van de vergiftigingen thuis is dus te wijten aan huishoudelijke producten, en heel vaak aan bleekmiddel ... Motiverend om alternatieven te vinden, toch?

Natuurlijke alternatieven om bleek te vervangenHet goede nieuws is dat er niet alleen natuurlijke alternatieven bestaan, maar ze zijn ook veel effectiever op vuil waartegen bleekmiddel geen effect heeft.

Afzonderlijk of samen gebruikt, zijn deze basisproducten voldoende om een ​​schoon en gezond interieur te behouden.

 • Marseillezeep of zwarte zeep: Het zijn zeer goede antibacteriële middelen, perfect voor het reinigen van de badkamer en vloeren.
 • Ecologische reiniger: In biologische winkels of supermarkten vindt u schoonmakers die veilig zijn voor het milieu. Controleer niettemin vóór gebruik de samenstelling en de voorzorgen bij gebruik.
 • Witte Azijn: Het is een natuurlijk, goedkoop en veelvoudig ontsmettingsmiddel. Je kunt het gebruiken om de toiletten, de kranen, de koelkast, de vuilnisbak en de kattenbakken met huisdieren schoon te maken. Het is ook een uitstekende anti-kalk en neutraliseert slechte geuren.
 • Zuiveringszout: Veelzijdig, het is schurend, deodorant en ontsmettingsmiddel. Het kan droog worden gebruikt, verdund in water of zelfs in een beetje zeep om een ​​ecologische schuurcrème te vormen.
 • Sodakristallen: Om op te lossen in heet water, zijn ze perfect voor het reinigen en ontsmetten van toiletten, tegels, afval ... Wees echter voorzichtig met het dragen van handschoenen!
 • Heet water: Het is gek, maar denk er eens over na! Door een restant kokend water (bijvoorbeeld kookwater) in uw gootsteen of uw toilet te legen, doodt u de bacteriën die er zijn zonder chemicaliën te gebruiken! Je kunt deze techniek zelfs gebruiken om mossen en schimmels in huis of in de tuin te verwijderen.
 • Citroensap: Natuurlijk antisepticum, het wordt gebruikt als azijn om te ontkalken en te desinfecteren.
 • Etherische oliën: Perfect voor het toevoegen van een antibacteriële aanraking aan uw vloeibare Marseille-zeep of witte azijn, ze geven ook een aangename geur af. Een paar druppels etherische olie van tea tree, oregano, citroen, lavendel of eucalyptus zijn voldoende!


Video: Badkamer schoonmaken, kalkaanslag verwijderen, voegen wit maken Schoonmaken met Marja Middeldorp (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Vikus

  Wat hier goed georganiseerd is, is misdaad. Onschuld is een toestand die onverenigbaar is met gevoelens van diepe bevrediging. Is er leven op Mars, is er leven op Mars, maar er is een dikke, dikke laag chocolade begrijp ik: met één vrouw leven, maar met dezelfde?! ... "Anderen zijn niet beter" - de inscriptie op de spiegel. Gebroken botten drijven niet! Liefde is als een vuur, je gooit geen stok, hij gaat uit.Schrijf een bericht