Anders

Tips van professionals om je garderobe op te bergen

Tips van professionals om je garderobe op te bergen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verfrommelde shirts, sjaals die op mysterieuze wijze verdwijnen, niet-overeenkomende sokken, t-shirts opgerold in een bal met broek ... als verschillende van deze gevallen deel uitmaken van uw dagelijkse leven, is het een teken dat dingen in de hand moeten worden genomen ! Hier zijn tips van de professionals voor efficiënte en duurzame kledingopslag.

Berg je kledingkast op om rust te krijgen!

Laten we gaan voor een geweldige voorjaarsschoonmaak in je garderobe! Maar je bent sceptisch (en een beetje lui, geef het toe): is het echt zo essentieel? Ja, volgens Hortense de la Roncière, de oprichter van de on-site. "Als de kleedkamer te vol en slecht geordend is, is het elke keer dat je de deuren opent hetzelfde. We weten niet meer waar we moeten zijn; we kunnen ons nauwelijks voorstellen welk jasje bij welke broek past; kan de gekochte trui niet krijgen om met zo'n top te gaan, of zelfs de juiste paar schoenen. Er is geen algeheel beeld. "Afgezien van het feit dat het snel vervelend kan worden, kan op de lange termijn stress veroorzaken. Maar ook opruimen "bespaart tijd! Omdat tijd we allemaal nodig hebben. En dan voor de economie: inderdaad, kleding of schoenen die slecht zijn opgeslagen, worden op de lange termijn beschadigd ... En u zult dus voorkomen dat om een ​​zwarte trui voor je te kopen omdat je degene die je dacht te hebben niet kon vinden. ' Laten we beginnen?

Een retro ladekast getekend Chouette Fabrique

Waar te beginnen?

Als je het optimaal wilt opslaan, kun je er niet aan ontsnappen. Mélanie Choirat is de oprichter van Dressing Therapy. Ze legt ons uit: "Wanneer we de indruk hebben niets te dragen wanneer onze kast vol raakt, is het in het algemeen dat we te veel dingen hebben. Te veel keuze maakt de keuze echter kapot! Dus moeten we het uitzoeken. normaal, idealiter bij elke seizoenswisseling. In de lente-zomer moeten de herfst-winter-bezittingen buiten het zicht in dekens, tassen, kasten worden bewaard. En voor de zaken die we scheiden, gooien we niet, we kunnen het heel goed geven aan iemand die er beter gebruik van zal maken. " We zijn gemotiveerd, maar hoe doen we dat? Onze experts geven ons enkele tips. "We observeren elk stuk terwijl we ons afvragen of het beschadigd is of dat we het aantrekken. Als we het nooit dragen, is het misschien niet aangepast aan onze morfologie?", Zegt Mélanie. Dus geen buurt, we nemen afscheid! Hortense legt uit: "Zeg tegen jezelf dat er weinig kans is dat je dit jaar teruggeeft wat je al meer dan een jaar niet hebt geplaatst." Nog een kleine tip die ze ons geeft: "Als je valt voor een nieuw kledingstuk, overweeg dan om het in je kast te stoppen om jezelf te scheiden van een kamer in dezelfde familie die je nauwelijks aantrekt ... Dus het nieuwe kledingstuk zal de plaats innemen van de oude! "

Hoe het goed op te slaan?

Geen haast: "inventariseer eerst de ruimte die u heeft, het ideale wezen om planken en een kledingkast te hebben", zegt Hortense. Dan heeft elk zijn eigen methode. Mélanie: "Ik groep elke categorie kleding graag op hetzelfde item: shirts, jassen, broeken ... en zelfs t-shirts of jeans!" Wat Hortense betreft, beveelt ze een andere manier aan om dingen te doen: "batterijen per type kleding: t-shirts samen, zijden tops, truien ..." Maar wat als onze garderobe niet lijkt op die van Carrie Bradshaw? "Om de plaats in kasten of laden te optimaliseren, is mijn favoriete advies ze in compartimenten op te delen. Elk accessoire of kledingstuk heeft zijn plaats voor ondergoed, sokken, sjaals ... je zult zien dat alles eenvoudiger zal zijn", zegt Hortense. Voor Mélanie is het geheim een ​​wielrek! Ruimtebesparend, praktisch omdat het beweegt, is het geschikt voor alle stukken van het seizoen. We hangen ook onze tassen, onze sjaals en we kiezen deze bij voorkeur met een klein bord aan de onderkant, een extra opslagruimte.

We houden van het Mulig-rek van Ikea voor minder dan 10 euro!

En de accessoires?

Hoeden, sjaals, tassen, schoenen, stropdassen, riemen, we hebben de neiging om ze te verzamelen, zelfs te verzamelen! Voor de schoenen hanteren we een drastische sortering en beveelt Melanie aan: "We houden vijf paar voor het seizoen bij de hand. En we houden de dozen om te voorkomen dat ze worden beschadigd. We stoppen de anderen in een grote bak om onder het bed te glijden. En als je het geluk hebt om een ​​kleedkamer met planken te hebben, kun je ze met plezier blootleggen als een verzameling. " En Hortense vervolledigt: "In de kledingkast moeten de langste kleding aan de uiteinden worden geplaatst om de ruimte te gebruiken onder korte kleding en bijvoorbeeld schoenen op te bergen. We kunnen ook hangers toevoegen voor sjaals, sjaals, stropdassen of riemen voor een overzicht van de accessoires. " Een laatste woord om jezelf te motiveren? "Om een ​​kleedkamer ordelijk te houden, moet elk kledingstuk zijn plaats hebben. En dit geldt voor de kleedkamer van zowel vrouwen als mannen! Wanneer een kleedkamer is opgeslagen en de organisatie praktisch is, is het gemakkelijker om het te bewaren Vooral als het geheel prettig is om naar te kijken. " Geen aarzeling meer, laten we nu beginnen! Omdat ze eraan toevoegt: "Opruimen is het geheim van het besparen van ruimte en het optimaal benutten van wat je hebt."


Video: koffer inpakken: zó doe je dat (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Eliot

    Mee eens, nuttige informatie

  2. Gardajora

    Ja precies.Schrijf een bericht