Opmerkingen

Hoe kunt u uw wasmachine langer bewaren?

Hoe kunt u uw wasmachine langer bewaren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Omdat we niet terug willen naar de tijd van de washuizen, moeten we toegeven dat de wasmachine een kostbaar hulpmiddel is. Hij helpt alle leden van het huishouden en wordt vaak dagelijks gecontacteerd, maar als hij voor ons en onze kleding zorgt, wie zorgt er dan voor hem? Het is echter essentieel als we het nog vele jaren willen blijven gebruiken. Hier zijn 7 tips om te voorkomen dat u uw wasmachine overhaast en voortijdige veroudering voorkomt.

Bewaar de bovenkant van uw machine

Tenzij de laatste is ingebouwd, blijkt de bovenkant van de wasmachine een geweldig werkblad te zijn, of het nu in de keuken of in de badkamer is. Door de bovenkant van deze machine als een vrije ruimte te beschouwen, brengen we echter allerlei ongemakken met zich mee en leggen we belastingen op die te zwaar zijn of die kunnen krassen. Houd er rekening mee dat dit oppervlak deel uitmaakt van uw wasmachine en dat u het apparaat op de proef kunt stellen door het verkeerd te behandelen.

Je zakken pakken

Een van de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen voordat een machine wordt gebruikt, is het controleren van de zakken van de broek en jassen. Er is erger dan het vinden van stukjes weefsel in de trommel van zijn wasmachine, het gevaar ligt eerder op het niveau van kleine munten zoals munten, sleutels of pennen. Deze objecten kunnen namelijk de trommel van de wasmachine beschadigen of aan de afvoer vast komen te zitten.

Respecteer de doseringen

De dosering wasmiddel kan soms een echte hoofdpijn blijken te zijn. Afhankelijk van de mate van vervuiling, de hoeveelheid wasgoed en de watertemperatuur, moet de hoeveelheid wasmiddel variëren. In het geval van een overdosis is het resultaat catastrofaal: je krijgt kleding die de huid kan irriteren, je vervuilt en ten slotte kun je de machine verstoppen en de spoelprestaties verminderen. Respecteer de aanbevelingen van de fabrikanten en houd er rekening mee dat minder in dit geval altijd beter is dan teveel. Sommige hoogwaardige modellen produceren nu automatisch wasmiddelproducten.

Nooit meer doseren, de machine doet het voor u!

Overbelast de machine niet

Evenzo is overtollig wasgoed een slechte gewoonte als u uw wasmachine langer wilt bewaren. Eenmaal nat weegt het wasgoed in de machine en veroorzaakt het voortijdige slijtage van componenten. Hoe zorg je ervoor dat de ideale hoeveelheid wasgoed wordt gerespecteerd? U kunt beginnen met het bestuderen van de instructies voor het gebruik van uw wasmachine en die de juiste ladingen moeten aangeven. Een andere manier is om te controleren of je hand zonder problemen in de trommel kan komen als je wasgoed is geplaatst. Als u de was moet duwen om uw hand erin te krijgen, komt dit waarschijnlijk omdat de lading te groot is.

Voorzorgsmaatregelen tussen elke wasbeurt

Zelfs wanneer u uw wasmachine niet gebruikt, kunnen bepaalde acties worden ondernomen, zoals het reinigen, om de conditie van uw apparaat het beste te behouden. Het wordt daarom aanbevolen om uw wasmachine aan het einde van het programma uit te schakelen om de elektronische elementen niet voortijdig te verslijten. U kunt de machinedeur ook open laten, zodat de lucht naar binnen kan circuleren en tegen schimmel kan worden beschermd. Spons de deurafdichtingen af ​​om ze zo lang mogelijk te bewaren. Tenslotte verdient het de voorkeur om minimaal twee uur te laten tussen twee wascycli, zodat de meest kwetsbare componenten de tijd hebben om af te koelen.

Reinig de trommel

Het hart van de wasmachine, de trommel is ook het meest misbruikte onderdeel tijdens alle wascycli. Daarom is het belangrijk om het regelmatig een beetje make-over te geven door zorg te verlenen. Niets is eenvoudiger, omdat het voldoende is om eenmaal per maand een cyclus op hoge temperatuur (85 of 90 ° C) te starten met een liter witte azijn om een ​​nieuwe trommel te vinden. Reinigingsmiddelen die in de winkel verkrijgbaar zijn, kunnen ook een keer per jaar werken om wasmiddelresten, geuren en kalk te verwijderen.

Laat de deur open na het wassen, uw machine zal het waarderen.

Controleer het afvoerfilter

Het filter in uw wasmachine wordt gebruikt om te voorkomen dat alle onzuiverheden uw lediging belemmeren. Dit filter verzamelt daarom alle resten en moet regelmatig worden schoongemaakt zodat het zijn werk goed kan doen. Over het algemeen is het gemakkelijk toegankelijk via een luik aan de voorkant van uw machine. het is dan noodzakelijk om een ​​bassin te verschaffen omdat water zal stromen bij de opening van het luik. Nadat het filter is verzameld, kunt u het uit het vuil verwijderen en onder heet water laten lopen voordat u het in de machine terugplaatst.


Video: Je STINKT! Zo ruik je altijd lekker! Geur en parfum tips (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Orman

  Ik feliciteer, je denken is prachtig

 2. Dushakar

  Ja ... trouwens ... ik zou mezelf bij elkaar moeten krijgen .. drink een biertje;)

 3. Mulkis

  Sorry dat ik me er mee bemoei... Maar dit thema staat me heel erg na. Ik kan helpen met het antwoord.

 4. Toirdealbhach

  Welke woorden ... super

 5. Emst

  Ik geloof dat je het mis had. Ik ben er zeker van. Ik ben in staat om het te bewijzen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 6. Tekree

  Sorry, maar dit past niet bij mij. Misschien zijn er meer opties?Schrijf een bericht