Anders

Installeer een akoestische scheidingswand

Installeer een akoestische scheidingswandWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Welk doel?

Het voordeel van goede geluidsisolatie is dat elk gezinslid zijn activiteiten kan uitvoeren, zelfs luidruchtig, zonder anderen te storen. In een appartement is geluidsoverlast voornamelijk luchtgeluid, dat wil zeggen stemmen en muziek, impactgeluid (schokken) en apparatuurgeluid. Met een goed geïsoleerde scheidingswand is het mogelijk om te werken in een kamer met nauwelijks het horen van de muziek of het geluid van een televisietoestel dat uit de aangrenzende kamer komt (de stemmen zijn hoorbaar maar onbegrijpelijk).

Adequate isolatie

Niet alle conventionele thermische isolatie heeft goede akoestische prestaties. Cellulaire schuimen zijn bijvoorbeeld over het algemeen te stijf en laten geen lucht zijn rol spelen - essentieel op dit gebied van isolatie. Fabrikanten van glaswol bieden dunne en lange vezelpanelen (zoals Panolene acoustic, van Isover) ontworpen voor akoestische bescherming en worden gebruikt om lichte scheidingswanden te vullen met gipsplaat op metalen frames.

Gereedschap & materialen

• Boor
schroevedraaier
Vlakschuurmachine
Waterpas
Schietlood
meter
Knabbelschaar
Krimptang
handzaag
Coating mes
Mengbak
BA 13 gipsplaat
Trompetschroef van metaalplaat
ankers
bekleding
Plus voegband op doe-het-zelf gereedschap.

Installatie van buizen

U kunt de elektrische of waterleidingen in de scheidingswand insluiten. Het is noodzakelijk om van de ene naar de andere zijde de uitlaat van de pijpen en dus de positie van de schakelaars en stopcontacten te compenseren om akoestische bruggen te voorkomen. Verschuif ze 20 cm horizontaal en 10 cm verticaal.

Welk geluid?

Professionals in akoestische isolatie onderscheiden verschillende soorten geluid en werk om in elk geval de beste bescherming te vinden.
Uitrusting lawaai: wasmachine, vaatwasser, koelkast, boiler, etc.
Slaggeluid: alle soorten schokken (hoofdzakelijk overgebracht door de grond).
Extern geluid: het belangrijkste is wegverkeer, maar er is ook het geluid van werken, vliegtuigen, treinen ...
Luchtgeluid binnenshuis: stem en muziek (televisie, radio-gesprekken). Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in dB (A), dat wil zeggen in decibel die door het oor wordt gehoord. Omgevingsgeluid is het geluidsniveau van onze omgeving; om acceptabel te zijn, moet deze tussen 25 en 35 dB (A) liggen. Geluid wordt als storend beschouwd wanneer het geluidsniveau overdag 5 dB (A) overdag en 's nachts 3 dB (A) overschrijdt.

Akoestisch comfort

De uitrusting van het appartement is vaak een geluidsoverlastfactor: vergeet niet om rekening te houden met het geluidsniveau van een wasmachine of een boiler op het moment van aankoop.
Om de juiste antwoorden te vinden, identificeert u de geluiden die u dwarszitten. Als het (hoofdzakelijk) interieurgeluid is, geef dan de voorkeur aan de geluidsisolatie van de scheidingswanden; in het geval van buitengeluid moet de isolatie het hele huis bedekken, in het bijzonder gebieden met weinig of geen isolatie, zoals deuren, ramen en muren. De interieurgeluiden worden ook verspreid door de zijwanden: een isolatie hiervan completeert daarom het akoestische comfort.
De inrichting van de decoratie speelt ook hun rol: in een betegelde kamer, met kale muren en bestaande uit slechts enkele meubels, kan de geluidsweergave vervelend zijn; aan de andere kant verminderen tapijten, gordijnen en gordijnen deze galm aanzienlijk. Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005