Informatie

Hoe maak ik mijn lampenkap schoon?

Hoe maak ik mijn lampenkap schoon?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zoals veel huishoudelijke voorwerpen, is de lampenkap onderhevig aan de grillen van het verstrijken van de tijd ... en daarmee het stof dat zich gemakkelijk op het oppervlak baadt, badend in licht. Stof, staal of kunststof: wij geven u onze beste recepten voor het grondig reinigen van de lampenkappen van het huis, trucs van weleer!

Onze recepten voor het reinigen van een lampenkap

- Een stoffen lampenkap - Een aluminium lampenkap - Een papieren of kartonnen lampenkap - Een roestvrijstalen lampenkap - Een glazen lampenkap

1. Een stoffen kap

Verwijder voor een grondige reiniging eerst de lampenkap van de basis om de lamp en de klem uit de fitting te verwijderen. Daarna wassen we het met Marseillezeep gedrenkt in water en een zachte borstel. Zorg ervoor dat het niet doorweekt om te voorkomen dat water het binnenframe beschadigt en het goed droogt voordat u het vervangt. Merk op dat Marseille-zeep ook droog wordt gebruikt als het gaat om het verwijderen van vlekken uit sterke alcohol of wijn.

2. Een aluminium kap

Voor een eenvoudige reiniging zijn enkele lepels bicarbonaat verdund in zeepwater nodig om met een spons aan te brengen voordat het wordt gespoeld. Blanc de Meudon werkt ook erg goed. Als het aluminium vlekken heeft, bestaat het wonderrecept uit zeezout, hete azijn en een druppel olie. Het geheel vormt een poot die zachtjes over de lampenkap wordt gewreven. Het wordt gedroogd met een microvezeldoek of een zeem - vaak gebruikt in mechanica maar ook in tekenen, om de houtskoollijnen te wissen.

3. Een papieren of kartonnen kap

Net als stof moet papier regelmatig worden afgestoft - de föhn is dan onze beste bondgenoot. Klassieke vlekken kunnen worden verwijderd met een zachte gum of - meer verrassend, met broodkruimels! Een zeer effectieve grootmoeders truc om bepaalde sporen achtergelaten door de tijd te overwinnen. Voor sporen van vet heeft Sommières-grond zich bewezen. We sprenkelen de lampenkap voordat we het poeder de volgende dag verwijderen met een zachte borstel.

4. Een roestvrijstalen kap

Roestvrij staal wordt eenvoudig met zeepwater gewassen, mits het snel wordt gedroogd om vochtvlekken te voorkomen. Wanneer de lampenkap droog is, kan een doek geïmpregneerd met een mengsel van tafelolie en fijn hout of sigarettenas worden doorgelaten. Dit verrassende mengsel onderhoudt en beschermt staal. Voor een onfeilbare glans eindigen we door het geheel te polijsten met onze beroemde zeem.

5. Een glazen kap

Warm water en afwasmiddel zijn voldoende om een ​​glazen of plastic kap goed schoon te maken. Glasreinigers werken ook, maar als u zich wilt ontdoen van vuil dat al lange tijd is geïnstalleerd, volstaat een paar druppels huishoudelijke alcohol op een doek. Deze tips werken ook voor opaline of rododetinten.


Video: INSPIRATIE. Lampenkap stofferen - Zo maak je jouw eigen unieke lamp! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Vudokora

  Ik raad je aan om een ​​kijkje te nemen op de site, waar veel artikelen over dit onderwerp staan.

 2. Lewis

  Het spijt ons dat ze tussenbeide komen... Maar ze zitten heel dicht bij het thema.

 3. Melyon

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - het is erg druk. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs de mening uiten.

 4. Macleod

  En wat zouden we doen zonder uw geweldige idee

 5. Vudoshicage

  Ik deel haar standpunt volledig. Ik vind dit een geweldig idee.Schrijf een bericht