Behulpzaam

Eetbare decoraties: een kerstdecoratie die kan worden gegeten

Eetbare decoraties: een kerstdecoratie die kan worden gegeten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kerstmis nadert en het huis bereidt zich voor om zijn feestelijke kleding aan te trekken. Om de eindeloze ballen en slingers te veranderen, waarom niet kiezen voor een kerstversiering die kan worden gegeten? Klein zandkoekje om in de boom te hangen, barnsteenappels of eetbare centerpieces, déco.fr laat je zijn favoriete eetbare decoraties ontdekken.

Zandkoek en gerstsuiker, behandelt in de boom

Het hoofddoel van al onze aandacht voor de kerstversiering is niemand minder dan de beroemde boom. De traditionele zandkoek of bredele kerst, erg populair in de Elzas, zijn perfect voor het versieren van de kerstboom. Je kunt ze zelf maken, het is ook een fantastische activiteit om te delen met het gezin, jong en oud verzameld tijdens de vakantie. De recepten en bereiding zijn over het algemeen heel eenvoudig en aan de hardware-kant hebt u slechts een paar speciale kerstkoekjes nodig. Kinderen houden ervan om het deeg te kneden en de figuren uit te snijden: kerstman, spar, ster of sneeuwpop. En wanneer het tijd is om te decoreren, concurreert iedereen met vindingrijkheid! Op dezelfde manier vormen de gerstsuikerstokken, rood en wit, een ideale kerstdecoratie voor de boom. Voor kerstavond nemen deze snoepjes een vorm van riet aan, wat grappig is om aan takken te hangen. Een mooi vleugje kleur en een knipoog naar de kinderzielen. Vergeet niet om wat in reserve te hebben, want fijnproevers zullen niet worden gevraagd om ze op te eten!

Een fruitig en kruidig ​​kerstdecor

De geur van sinaasappels en mandarijnen doet altijd denken aan de feestdagen. Deze seizoensfruit ruikt het huis en maakt prachtige eetbare decoraties. Geplaatst op een meubel of in een kom, sinaasappels met kruidnagel, ook wel barnsteenappels genoemd, versieren en parfum een ​​kamer subtiel. Al in de middeleeuwen werden huisgeuren op deze manier gemaakt in prinselijke herenhuizen.

Oranje is versierd met kruidnagel en geeft uw interieur een vakantiegeur! Om de geneugten te variëren, is het ook mogelijk om sinaasappelplakken te snijden en ze te laten drogen om vervolgens een slinger te maken of mooie suspensies in de boom te plaatsen. Je kunt ook kaneelstokjes combineren, die herinneren aan de smaken van Kerstmis. Door ze te binden met een string of raffia, krijgt u een natuurlijke, geurige en elegante decoratie!

Andere eetbare decoratie-ideeën

Om je interieur op te fleuren en je in de kerststemming te brengen, kun je ook het midden van je eettafel inrichten. Je kunt beginnen met het maken van een chocoladeboom met behulp van een specifieke schimmel, een prachtig peperkoekhuis of een mand met papilloten.

Middelpunt in chocolade of peperkoek: een leuke decoratie die kan worden gegeten voor kerstavond, u kunt het tafelplan personaliseren door zandkoekbrieven in een koekjessnijder te maken of zelfs mini verrassingszakken te bieden. Uw gasten zullen blij zijn met deze gepersonaliseerde en eetbare aandacht!

Een decor dat veilig kan worden gegeten

We kunnen heel voorzichtig zijn, onze jonge kinderen of onze huisdieren ontsnappen soms aan onze waakzaamheid. Kerstdecoraties wekken vaak hun nieuwsgierigheid op. Het gevaar is des te groter omdat ze alles en alles in hun mond stoppen. Bewaar 's avonds alle eetbare decoraties zoals het middelpunt in chocolade, een voedsel dat gevaarlijk is voor de gezondheid van dieren. Een oplossing die moeilijker te implementeren is met de koekjes die de boom versieren. Als u dit decor waardeert, kiest u voor een tip die veiligheid en esthetiek combineert: transparante ballen. Leg je koekjes erin: hier is een goede manier om het plezier van pikken in de boom veilig te houden, voor volwassenen en kinderen!

Eetbare decoraties zo mooi dat het beter is om ze buiten het bereik van kinderen te houden! In alle gevallen worden zandkoekjes meestal bewaard in een luchtdichte metalen doos voor een optimale bewaring. Zodra ze worden gebruikt voor decoratie, zijn ze slechts een paar dagen eetbaar. Hetzelfde geldt voor gedroogd fruit. Maar wees gerust, deze decoratieve elementen zijn vaak het slachtoffer van hun succes! Zandkoekfiguurtjes om de boom te versieren, natuurlijke slinger met gedroogde sinaasappels en kaneel, peperkoekhuisje of zelfs traktaties, deze maken gastronomische ideeën om het huis te versieren met mooie en goede dingen!Opmerkingen:

 1. Schaddoc

  Ik denk dat je je vergist. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

 2. Daryl

  Misschien zal ik het eens zijn met uw mening

 3. Nasir

  Volgens mij vergist u zich. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 4. Edwyn

  Om niet te zeggen dat het meer is.Schrijf een bericht