Opmerkingen

Bereid een ouderwetse coating voor

Bereid een ouderwetse coating voor


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Traditionele pleisters zijn kalkmortels (soms kalk en cement) bereid met zand dat speciaal is geselecteerd op hun kleur.

Verschillende tinten

Deze voorgedoseerde producten zien eruit als pleisters en pleisters van weleer, met tinten en textuur die duidelijk meer warm en esthetisch zijn dan die van cementgebaseerde pleisters die vaak lelijke oude huizen maken die het voorwerp zijn van een renovatie. Sommige fabrikanten produceren op aanvraag kalkmortels, bestuderen de kenmerken van regionale pleisters en gebruiken lokaal zand.

Bereid het zelf voor

Een andere oplossing is om zelf een gevel op basis van kalk te bereiden. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in renovaties en pleisters in oude stijl bieden aggregaten (zand, korrels, chips) en vulstoffen waarmee verschillende soorten pleisters (glad of geschraapt) van verschillende tinten kunnen worden gemaakt. De dosering van een kalkmortel is dezelfde als die van een conventionele gipsmortel, ongeveer zes delen zand voor twee delen bindmiddel.

Hulpmiddelen & materialen

• Troffel
vlotter
Puntschoen drijven
Puntige troffel
shield
Metselaar heersen
kruiwagen
Trog te verwennen
Mason's ankers -
Ouderwets gips
Mortel lijm
klampen

De volgorde van het werk

Een traditionele mortel kan in drie fasen worden gemaakt:
Gobetis: het is de griplaag, vrij dun, geprojecteerd op de steun (baksteen of steen), ruw gelaten zodat de volgende laag beter blijft.
Lichaam van het gips: tussenlaag met een dikte van ongeveer 15 mm, opgericht en gladgemaakt.
Toplaag: dunne laag, rechtop en gladgemaakt. We kunnen tevreden zijn met twee lagen (eerste twee stappen), waarbij het lichaam van de coating wordt geschraapt of gladgemaakt voor de afwerking.

Hangend product

Om het gipslichaam perfect aan de basislaag te laten hechten, gebruikt u een lijmproduct, in dit geval een lijm voor het hervatten van mortel.

Bereidingen

De basislaag is hier een bastaardmortel (kalk en cement). Het was geslepen en eenvoudig genivelleerd met hetzelfde gereedschap, maar niet gladgemaakt. Het onregelmatige oppervlak zorgt voor een goede grip van de tweede laag. Meng na het drogen de oude stijlmortel volgens de door de fabrikant aanbevolen hoeveelheden, of bereid zelf een kalkmortel (voer testen uit, waarbij u telkens de verhoudingen noteert, om de schaduw te vinden die bij u past) . Afhankelijk van de grootte van het bewerkte oppervlak, mengt u de mortel in een trog, op het oppervlak of in een betonmixer. Als de basislaag erg droog is, bevochtig deze tot weigering voordat u de oude pleister weggooit. Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005Opmerkingen:

 1. Uchdryd

  de uitstekende variant

 2. Yameen

  Bedankt voor het beantwoorden van alle vragen. Eigenlijk heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Het is alleen dat ik niet weet wat en waar tot het einde.

 3. Gardazuru

  Iets wat ik niet kan abonneren op de RSS-feed ...

 4. Voll

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 5. Zujas

  Direct zijn.

 6. Tadao

  Dank u. Wat nodig is))Schrijf een bericht