Tips

Plant tomaten

Plant tomaten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De tomaat fleurt de tuinen van de tuinders op. Het symboliseert het goede weer en de komst ervan valt samen met het hoogtepunt van de zomer. Ze houdt van de zon, ze krijgt het en bloost om er 's avonds uit te zien. Haar huid is glad en zacht als de streling van een lentestraal en haar bijzonder subtiele en heerlijke geur wanneer deze langzaam in de zon is gerijpt. Zijn mooie rode, vlezige vruchten - maar ook oranje, paars of groen -, zijn natuurlijke vrijgevigheid, zijn geurige gebladerte, zijn mollige uiterlijk laten je er maximaal in bijten. Daarvoor moet je ze zelf doen. Als bepaalde variëteiten heel goed groeien op balkons en aan de randen van ramen, zal de tomaat in een moestuin het beste van zichzelf geven. Als je alleen degene kent die uit supermarktdisplays komt, heb je nog nooit tomaten gegeten. Het is een kans om het te proberen! Plant ze, verwen ze, zie ze rijpen, je zult genieten!

moeilijkheid: eenvoudig kosten : Een dozijn euro voor 6 planten in potten in een tuincentrum Benodigd gereedschap : - Een grelinette of schop - Een kleine schop - Een paar brandnetel of smeerwortelblaadjes - Handschoenen - Een snoeischaar - Polen (en indien nodig een massa, als de grond hard is) - Tomatenstelen

Stap 1: LosmakenDe grond moet vooraf worden aangepast met zelfgemaakte compost of goed afgebroken mest. Als je voor het eerst plant, concentreer je dan niet op deze stap, het bevordert de ontwikkeling van toekomstige planten, maar het is niet essentieel. Met de grelinette, roer de grond diep zonder het om te draaien, om de diepe wortels van de wortels te bevorderen, waar ze water halen wanneer ze het nodig hebben.

Stap 2: DigMaak een gat van ongeveer twintig centimeter, zo breed als diep. Als je veel voeten hebt om te planten, aarzel dan niet om de schop te gebruiken.

Stap 3: BemestenNeem wat brandnetelblaadjes en snipper ze onderaan het gat. Brandnetel wordt gebruikt als meststof. Door het af te breken, bevordert het de groei en gezondheid van de plant.

Bedek de grondnetel licht met fijne aarde.

Stap 4: PlantHaal de plant eruit en plaats hem voorzichtig in het gat, omdat de tomatenplant kwetsbaar is en gemakkelijk breekt.

Begraaf het begin van de stengel door het neer te leggen om de vorming van nieuwe wortels te bevorderen. De tomaat zal ervan kunnen profiteren, zodra de hitte komt, om het water te vinden dat hij nodig heeft. Bedek de plant en pak de grond er goed omheen.

Stap 5: WaterVorm een ​​kleine kom aan de voet van de plant. Het zal dienen om water te bevatten tijdens het water geven. Dan zul je alleen water geven als dat nodig is.

Geef de jonge plant overvloedig water, zonder de bladeren aan te raken, door de kom te vullen. Als je te vaak water geeft, laat de plant zijn wortels aan het oppervlak en zal ze gemakkelijker uitdrogen onder invloed van warm weer. Bovendien zal overvloedig water de smaakkwaliteit nadelig beïnvloeden.

Stap 6: TutorPlant de paal en duw hem ongeveer 30 centimeter. Onthoud de positie van de wortels om schade te voorkomen.

Bevestig de plant aan de paal met een stuk raffia, los genoeg om de groei niet te belemmeren. U zult deze bewerking herhalen terwijl deze zich ontwikkelt.

Stap 7: OptellenFijnproevers begunstigen het gebladerte ten koste van fruit. Ze moeten regelmatig worden verwijderd. De fijnproevers zijn de kleine stengelafwijkingen tussen de moederstam en de dochterstengels zoals op de foto. Om dit te doen, knijpt u de basis van de stang die moet worden verwijderd tussen uw duim en wijsvinger en trekt u eraan.

Stap 8: VersierenWaarom plant u dan niet een paar bloemen tussen de rijen? Anjers uit India zullen het lukken. Vermijd overal planten, houd een toegang tot uw tomatenplanten.

Door aan te vullen met mulchen (dode bladeren, stro, gras, schors, enz.) Reguleert u onkruid (ongewenst onkruid), maar bovenal beperkt mulchen de verdamping van het water in de bodem. Als u niet wilt mulchen, oefen dan regelmatig schoffelen, waardoor ook de verdamping van water wordt beperkt.Opmerkingen:

 1. Isdernus

  Bravo, als een zin ... een ander idee

 2. Yokinos

  Opportunity topic

 3. Jayna

  En zoiets

 4. Alwin

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Ik stel voor om het te bespreken. E -mail me op PM, we zullen praten.

 5. Vudoshakar

  Daarin is er iets. Bedankt voor de hulp, hoe kan ik dan bedanken?Schrijf een bericht