Informatie

Vervang een voordeur

Vervang een voordeur


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een wijs project

Een massieve granieten latei is een klassiek kenmerk van de traditionele Bretonse architectuur. Dit huis, relatief recent en gebouwd in betonnen blok, bood een lange en smalle toegangsdeur, vrij onopvallend. Om het een "Bretons" karakter te geven, zetten we een glazen deur met panelen, veel pittoresker ("op maat gekocht") en we overwinnen het met een valse latei gemaakt van graniet in plaat.

Ingenieuze ideeën

Kleine ingrepen op de gevel kunnen het karakter van een huis sterk veranderen. U kunt bijvoorbeeld raamkozijnen of een basis maken met behulp van bekledingspanelen, de luiken of metalen luiken voor houten modellen wijzigen, smeedijzeren raamroosters installeren, een bovenlicht plaatsen op de - lijm boven het deurblad een fries in gegoten blokken van terracotta ...

Ingang deuren

• De afmetingen van de huidige toegangsdeuren zijn 2150 x 900 (of 950) mm. Op oude woningen zijn de hoogte en de breedte veel variabeler - tussen 2000 en 2250 mm voor de hoogte en van 600 tot 1200 mm voor de breedte. Bij restauratiewerkzaamheden is er uiteraard geen verplichting om huidige maatregelen te nemen, maar deuren die te laag zijn, kunnen worden vermeden, wat gevaarlijk kan zijn.
De deurblokken die u klaar voor installatie (met het kozijn) koopt, zijn relatief duur. Ze hebben over het algemeen staanders en dwarsbalken in massief hout met een dikte van 35 tot 45 mm en afdichtingshoeken. Er zijn modellen met een isolerende kern, die de voorkeur verdient in regio's met een koud klimaat. Glazen deuren zijn vaak voorzien van versterkt glas en dubbele beglazing. Wanneer u bestelt, moet u de openingsrichting opgeven: door naar rechts te duwen of door naar links te duwen. U kunt ook een deur laten aanbrengen die past bij de afmetingen van de opening.

Gereedschappen en materialen

• Haakse slijper
Masons beitel
houten hamer
Waterpas
haringen
troffel
vlotter
Gips
mortel
Microporeuze verf

Verf voor buitenhoutwerk

Dit type gesatineerde verf is een van de meest resistente en duurzame coatings voor hout dat wordt blootgesteld aan het weer: fungicide en waterafstotend, het blaast niet en laat het hout ademen, de luchtvochtigheid reguleren (gebruik terpentine voor het reinigen van gereedschappen). Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005