Tips

Wat als we medicinale planten op het balkon cultiveren?

Wat als we medicinale planten op het balkon cultiveren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lang vergeten, medicinale planten keren vandaag terug naar de voorhoede van de plantenwereld. Deze variëteiten die monniken al in de Middeleeuwen cultiveerden om therapeutische remedies te bereiden, hebben meer dan één truc in petto. Consumerend in kruidenthee of inademing, helpen ze het lichaam om een ​​evenwicht te vinden en deel te nemen aan een gevoel van algemeen welzijn. En het is niet nodig om een ​​grote tuin te hebben om van hun voordelen te genieten, een paar bloembakken op een vensterbank zijn genoeg om thuis een medicinale tuin te creëren ...

Verbena om zen te blijven

Voordat je de favoriete kruidenthee van je oma bent, is verbena een vrij aromatische plant die gemakkelijk in potten kan worden gekweekt. Verbena officinalis, verbena niet te verwarren met citroenverbena, staat bekend om zijn vele deugden. Als je het geluk hebt om een ​​balkon te hebben dat wordt blootgesteld aan de volle zon, plant het dan regelmatig in een mengsel van zand en potgrond en water om te voorkomen dat de grond uitdroogt. Verzamel vervolgens de bladeren en bloeiende toppen en laat ze trekken in water bij 70 ° C om heerlijke kalmerende en kalmerende kruidenthee te proeven ...

Verbena: rechtstreeks van het balkon naar kruidenthee!

Citroenmelisse en lavendel voor een betere slaap

Insomniacs, weet dat lavendel je beste bondgenoot is! De bloemen zijn geurig en decoratief en moeten je helpen om rustiger in slaap te vallen. Aarzel dus niet om in Noord-Frankrijk een voet lavendel te cultiveren aan de rand van een zonnig raam, in een pot of in een plantenbak. Laat de bloemen in geval van verhoogde stress een kwartier in een liter kokend water trekken en voeg de infusie toe aan het water van uw warme bad. Als je geen badkuip hebt, kun je de geurende dampen inademen, het werkt ook ... Als lavendel niet genoeg is of je balkon eerder is blootgesteld aan halfschaduw, cultiveer citroenmelisse! Melissa officinalis is een neef van mint en wordt veel gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege de vele deugden. Om te profiteren van zijn werking op de slaap, kies je een paar blaadjes, laat je ze in zeer heet water trekken en proef je deze heerlijke anti-stress kruidenthee voordat je in de armen van Morpheus zinkt.

Lavendel, de bondgenoot van goed slapen

Tijm en oregano voor verkoudheid

Een essentiële aromatische plant, tijm verdient het ook om op uw balkon te worden gekweekt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Gebruikt in kruidenthee of infusie, zou het antiseptische eigenschappen hebben die zouden vechten tegen verkoudheid, keelpijn en hoesten. Ster van de Italiaanse keuken, oregano wordt ook aanbevolen bij infusie en inademing om de bronchiën te bevrijden. Net zo gemakkelijk om in potten op de vensterbank of het balkon te groeien, wordt deze aromatische plant ook aanbevolen voor de behandeling van spijsverteringsstoornissen en vermoeidheid.

Een koude vloek? Snel, een infusie van tijm vanaf het balkon!

Munt en salie om de spijsvertering te bevorderen

In de familie van aromatische kampioenen van de traditionele farmacopee, hier is mint! Met zijn mooie, heerlijk geurende bladeren, bloeit de munt in een pot in de zon of in halfschaduw, op voorwaarde dat hij regelmatig water krijgt. Bij infusie na de maaltijd vergemakkelijkt het de spijsvertering, verlicht het de maag en vermindert het opgeblazen gevoel. Bij inademing zou het ook effectief zijn tegen verkoudheid en verkoudheid. Als de maaltijd te groot is, zou een infusie van medicinale salie ook wonderen verrichten. Maar deze medicinale plant wordt ook gebruikt in de kruidengeneeskunde tegen aften, keelpijn en premenstrueel syndroom ... We willen allemaal salie bij het raam!

Een beetje muntthee vanaf het balkon?

Venkel tegen vasthouden van water

Met zijn luchtgebladerte wordt venkel gekweekt als een planter op balkons, waar het een plantenscherm vormt dat beschermt tegen zicht. Als hij van de volle zon houdt, vreest hij de hittegolf en de grote kou. De zaden en stengels kunnen worden gebruikt als een infusie vanwege hun diuretische eigenschappen en om een ​​opgeblazen gevoel en spijsverteringsstoornissen te verminderen. Voor vrouwen die borstvoeding geven, is venkel ook een geweldige manier om de productie van moedermelk te verhogen.

Hoe zit het met het kweken van venkel op het balkon?


Video: 5 geneeskrachtige planten die je thuis kan kweken (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Borden

  Wat een zeldzaam geluk! Wat een geluk!

 2. Filbuk

  Wat een prachtige woorden

 3. Aaron

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je het mis. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM.

 4. Kearn

  Bedankt, ik ben erg geïnteresseerd, komt er iets vergelijkbaars?

 5. Edson

  Cool, wat kan ik nog meer zeggen.

 6. Zulugar

  Opmerkelijke, zeer nuttige gedachte

 7. Kale

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik ben er zeker van. Laten we bespreken. Schrijf me in PM.

 8. Petre

  Ik zou het graag willen weten, hartelijk dank voor de informatie.Schrijf een bericht