Anders

Ken je de vreemde roos van Jericho?

Ken je de vreemde roos van Jericho?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een roos als geen ander ...Een paar druppels water en de magie begint  

Een geweldige overlevingsstrategie30 minuten later begon de roos te openen  

Jericho's roos,Selaginella lepidophylla voor botanici is alleen de naam gestegen. Uit de Selaginellaceae-familie groeit deze prehistorische varenachtige plant in de Chihuahua-woestijn in Midden-Amerika. Gewend aan extreme levensomstandigheden, heeft het zich opmerkelijk kunnen aanpassen aan droogte: in geval van een gebrek aan water, vouwt het zich in en gaat het lange maanden, of zelfs meerdere jaren sluimerend. Alles droog en opgerold, het lijkt dood, terwijl het gewoon wacht op een paar druppels regen om opnieuw in te zetten en groen te worden. In de handel verkopen Jericho-rozen voor tussen de 3 en 6 euro in de vorm van onaantrekkelijke groenteballen. Als het minste dat we kunnen zeggen is dat ze niet verleiden om hun decoratieve deugden, verdienen ze deze investering echt om hun opmerkelijke vermogen tot opstanding te testen.

Een plantervaring voor het gezin1 uur later ...  

Om getuige te zijn van het kleine wonder van de opstanding van een roos uit Jericho, plaats je deze eenvoudig in een bord of kom met een bodem van water en bevochtig je het gedroogde gebladerte met een paar druppels water. In een paar minuten lijkt de roos uit zijn lange slaap te ontwaken door zijn takken een voor een uit te rekken. In minder dan een half uur is het alweer begonnen met openen en groen, in een uur is het al ingezet en in drie uur lijkt het al helemaal niet meer op wat het vroeger was! De volgende dag is het perfect groen en roept het een weelderige varen op in plaats van een verwelkte bal.

Het ideaal is daarom om 's morgens de roos van Jericho te bevochtigen, om de hele dag de tijd te hebben om hem te laten bloeien. Op elke leeftijd is de ervaring fascinerend, vooral als je hem zichtbaar ziet bewegen!3 uur later: maar waar ging de bal heen?  

Een ervaring om te herhalen20 uur later is de roos al bijna groen.  

Als de roos eenmaal is ingezet, moet je hem een ​​week lang vochtig houden, zodat hij vol wordt met vitaliteit voordat je weer voor lange maanden gaat slapen. Niets belet je om het langer groen te houden in je wintertuin of je rariteitenkabinet, maar eerlijk gezegd zal het zeker niet de mooiste van je groene planten zijn! Laat het anders drogen en opkrullen en plaats het in een papieren zak en bewaar het in een kast, waar het enkele jaren kan blijven liggen. Je zult in staat zijn om de ervaring te herhalen om je gasten te verbazen, de kinderen te vermaken of gewoon opnieuw en opnieuw te verbazen over de formidabele adaptieve capaciteiten van het plantenrijk.

Een prachtig symbool van opstanding

Symbool van de wedergeboorte, de roos van Jericho dankt zijn naam aan de bijbelse stad van de Westelijke Jordaanoever die werd herbouwd nadat hij volledig was verwoest. In sommige gezinnen is het de gewoonte om het aan het begin van elk jaar weer groen te hebben om de vernieuwing te vieren. Het kan ook op de lentedag groen worden gemaakt om het ontwaken van de natuur te vieren of een klein symbolisch ritueel maken om een ​​wedergeboorte na een moeilijke periode te vieren. Een mooi geschenk vol betekenis!

48 uur later is de roos van Jéricho klaar met zijn metamorfose.


Video: Elly & Rikkert ons hart confiteor de tranen van de kleine mensen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Narg

  Het komt helemaal niet in de buurt van mij.

 2. Shawn

  Ik smeek me niet kwalijk, dit past niet bij mij. Zijn er andere variaties?

 3. Toxeus

  In principe weet ik niet veel over dit bericht, maar ik zal proberen toch te begrijpen.

 4. Jurr

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Ik kan mijn positie verdedigen.

 5. Felkis

  Juist! Dus.Schrijf een bericht