Tips

Installeer PVC-goten

Installeer PVC-goten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Welke goot?

PVC-profielen (grijs of zand) zijn economisch en gemakkelijker te installeren dan traditionele zinkgoten, omdat het voldoende is om ze te lijmen - of te nestelen voor verbonden modellen. U kunt ook, vooral bij renovatie, kiezen voor koper- of zinkgoten die kunnen worden gelast of zonder lassen worden gemonteerd met verbindingen. Ten slotte vindt u goten in gelakt aluminium en in composietmateriaal (polyesterharsen en additieven), met een hoge impact en weersbestendigheid.

De implementatie

Het is perfect binnen het bereik van de amateur, die tot zijn beschikking beschikt over alle soorten haken, fittingen voor uitgaande en ingaande hoeken, geboorten en afdalingen die hij nodig heeft. Er moeten echter serieuze voorzorgsmaatregelen worden genomen. Aarzel niet om steigers te huren en correct op vaste grond te monteren: u werkt gemakkelijker en zekerder.

PVC goot

Profiel en sectie

Het belangrijkste kenmerk van een goot (of deze een afgeronde of vierkante doorsnede heeft) is zijn evacuatiecapaciteit. Natuurlijk varieert het regenregime van regio tot regio, maar de goot moet in staat zijn om de afvoer op het dak van een grote langdurige onweersbui te evacueren. Elk model komt daarom overeen met een maximaal dakoppervlak en hiermee moet bij de aankoop rekening worden gehouden. Evenzo komt elk profiel overeen met een specifieke sectie voor de afdaling. In een borderline-geval kunt u ook een stroomhelling van 6 tot 8 mm per lineaire meter geven. Elk gootprofiel wordt aangeduid met een referentie - 25 in het algemeen voor individuele huizen.

Soorten dakgoten

T2874

Kanalen en dakgoten

De kanalen zijn kanalen aan het einde van een dakgedeelte, maar geïntegreerd in de schaal. Oorspronkelijk waren ze gemaakt van steen of terracotta; vervolgens werden ze bedekt met lood. Evacuatie gebeurde door waterspuwers of looddalingen. Toen gietijzer en zink lood (in de 19e eeuw) verving, werd de eik een eenvoudig kanaal onafhankelijk van de hoofdstructuur, dat wil zeggen een goot. Dit wordt soms bevestigd aan de rand van de dakbedekking (Le Havre-goot), maar meestal is het een hangende goot, bevestigd door haken op de dakstrook of aan de uiteinden van de spanten.

Geen draai

Om twee delen, met name de regenpijpen, samen te stellen, monteert u ze eenvoudigweg zonder de mannelijke of vrouwelijke delen te draaien. Lijm de twee delen en veeg de bramen onmiddellijk na montage weg. Het is niet nodig om te wachten tot het drogen doorgaat. Merk op dat de stijve PVC-lijm brandbaar is en dat de minimale verwerkingstemperatuur 8 ° C is.

De haken

Er is een breed scala aan haken om uit te kiezen, afhankelijk van het materiaal waaraan ze zijn bevestigd. De meest voorkomende zijn de modellen voor hoofdbanden (zichtbaar of onzichtbaar). Je zult ook staven vinden, dat wil zeggen benen die aan het gezicht (en niet aan het uiteinde) van de spanten zijn bevestigd, haken met verstelbare chevrons (die aanpassing vergemakkelijken), haken met punt , die we het hout in rijden, en ook stijgbeugels om de goot rechtstreeks op de golfplaat te bevestigen.

Evacuaties

Regenwater kan worden geleid, waardoor de dolfijn (onderkant van de afdaling), naar een afvoerkanaal of naar een sifon in de tuin, naar de storm of sanitair riool, of naar een natuurlijke afwatering (stroom). In het geval van een klein regenwater in een tank om de tuin water te geven (de overloop is verbonden met een afvoer). Op het platteland, als er geen natuurlijke evacuatie is en het land daarvoor geschikt is, bouw dan een opvangbak (goed verloren), maar onthoud dat alleen de regenwaterpijp erop kan worden aangesloten 'uitsluiting van het water van sluisdeuren vanwege het risico van verontreiniging van het grondwater. Een echte opvangbak is een metselwerk (baksteen, betonblok, beton) waarvan de wanden in het onderste deel zijn voorzien van barbacans die de evacuatie mogelijk maken. Het is bedekt met een luik waardoor het kan worden schoongemaakt.

Hoe kopen?

De elementen (PVC, zink of koper) worden meestal verkocht in een lengte van 2 of 4 m. Sommige fabrikanten van polyester of gelakte aluminium goten bieden echter lengtes van 6 of 9 m, of zelfs op aanvraag. Voer nauwkeurige metingen uit (lengte van de strip voor de goot zelf en hoogte van de afdaling) en maak een diagram met de locatie van de fittingen, gewrichten, haken, geboorten, verbindingsmoffen, dolfijnen, kruispunten of jambons, om niets te vergeten.

Gereedschappen en materialen

• Steiger
handzaag
Tracer lijn
Meetlint
Meetlint
schroevedraaier
Boor
potlood
borstel
Schietlood
Pikhouweel en schop
Edge plank
schroef
Houtbeschermingsproduct
Trompetschroef
PVC lijm
schuurpapier
Regavol
crapaudine
Schoenplaatjes Savoir faire faire © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005Opmerkingen:

 1. Raymon

  Je hebt de plek geraakt. Daar is iets mee, en ik denk dat het een goed idee is.

 2. Ramirez

  Vrolijk kerstfeest feliciteren,

 3. Stefan

  Voor deze vraag kan ik u advies geven.

 4. Mathew

  Daarin zit iets. Het is duidelijk dat ik dank voor de hulp bij deze vraag.

 5. Amall

  Jij zegt.

 6. Vurn

  hartelijk bedankt.Schrijf een bericht