Anders

Hoe thuis een bijenkorf op te zetten en je eigen honing te produceren?

Hoe thuis een bijenkorf op te zetten en je eigen honing te produceren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een bijenkorf bezitten, honing maken ... Is het een nieuwe mode?Het is een breed gedeeld verlangen dat ons steeds meer wordt toevertrouwd door bezoekers die ons komen ontmoeten. Het drama dat bijen vandaag de dag ervaren, is geen onbekende voor deze nieuwe bijenkorfgekte, die verre van een mode is. Ik moedig altijd die natuurliefhebbers aan die hebben begrepen dat het redden van bijen een fundamentele kwestie is voor de mensheid. Het hebben van een bijenkorf maakt het mogelijk om je eigen honing te produceren, natuurlijk een gezond en natuurlijk product, maar bovenal is het om bijen te verwelkomen, deze bestuivers die we zo hard nodig hebben.

Wat is de meest gunstige regio voor honingproductie?Ongeacht de regio waarin je woont, op het platteland of in een stedelijke omgeving, lokale bloemen hebben alles wat je nodig hebt om je eigen honing te maken. Je hoeft alleen maar een bijenkorf in je tuin te zetten om de basisprincipes van de bijenteelt te leren. De bijen kunnen daarna elk jaar ruim twintig kilo honing produceren. Maar pas op, het opzetten van een bijenkorf thuis om honing te produceren vereist tijd en kennis van de basis.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen voordat u thuis een bijenkorf opzet?Allereerst is het beter om zeker te zijn dat u niet allergisch bent voor bijensteken! Het is dan noodzakelijk om kennis te nemen van de geldende voorschriften, omdat men een bijenkorf niet in volledige vrijheid installeert. Het is van essentieel belang om navraag te doen bij het stadhuis omdat sommigen van hen, naast nationale normen, specifieke prefectuurorden instellen. Vervolgens moet u contact opnemen met de afdeling Veterinaire diensten die u een nummer toewijst. Weet je, de aanwezigheid van een bijenkorf kan een gevaar vormen voor de persoon die de bijenkorf bezit, maar ook voor zijn directe omgeving zoals de buren bijvoorbeeld. Neem daarom ook contact op met uw verzekeraar.

En wanneer deze stappen zijn voltooid, kan de installatie van de component beginnen?Ja, het samenwonen tussen een kolonie foeragerende bijen en je kunt beginnen dankzij de bijenkorf van je tuin! Reserveer een gebied beschut tegen het weer, bijvoorbeeld door een kleine heg, maar zonder de beweging van de bijen te belemmeren. Neem contact op met de professionals om een ​​koningin en haar bijen te kopen. Zorg ook voor de nodige bijenteeltapparatuur zoals de jumpsuit en de roker. En zich ecologisch gedragen door het gebruik van pesticiden te verbieden. Als je planten beschikbaar wilt maken voor je bijen, geef dan de voorkeur aan de meest honingproducerende soorten zoals jasmijn, lavendel, aster, kamperfoelie, lila, pijnboom.

Kunnen we worden bijgestaan ​​door een imker?

Ongeacht de omvang van je passie voor de bijenteelt, als je nog nooit hebt geoefend, krijg dan inderdaad hulp. Een imker in uw omgeving kan u vertellen waar u uw bijenkorf kunt kopen. Hij kan het ook installeren, toezicht op je houden, je initiëren en aanwezig zijn voor de eerste producties van je eigen honing. Ik raad aan om stage te lopen om praktijk en theorie te leren. Knowhow kan niet worden uitgevonden. Bijenteelt is een passie om te delen tussen professionals en amateurs, en zodat alles goed gaat, wordt het niet blindelings gedaan, maar met het grootste respect voor regels en bijen.