Tips

Renovatie en schilderen van een gevel

Renovatie en schilderen van een gevel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Diagnose

Naast de opeenvolging van regen, zonnestraling en vorst, is het verschil tussen de uitzettingscoëfficiënten van de materialen de oorzaak van scheuren, groot of smal, in de gevels van gebouwen. Het is eerst nodig om de omvang van de problemen te beoordelen en een eerste reiniging uit te voeren - omdat een oude coating belangrijkere degradaties kan verbergen.

De juiste producten

Wanneer u de aard van de scheuren hebt geïdentificeerd, evenals de reparaties die aan de schaal moeten worden uitgevoerd en, mogelijk, aan de goten, koop dan geschikte producten: kitten, pleisters en mortels die zijn bedoeld voor gevels.

Salpeter diagnose

De aanwezigheid van salpeter op een binnenmuur (of zelfs buiten) is altijd synoniem met vocht in het metselwerk en vereist een buiten- en binnenbehandeling (en zelfs, vaak, injecties). Verwar salpeter echter niet (witachtige uitbloeiing door de werking van bacteriën in aanwezigheid van vocht, wanneer de grond rijk is aan stikstofhoudend organisch materiaal) en harde witte vlekken, die zich zelfs perfect vormen gezond en droog, en die afkomstig zijn van bouwmaterialen: deze kristallen worden geëlimineerd door eenvoudig te schrapen.

Gereedschap & materialen

• Troffel
Hoektroffel
vlotter
Coating mes
Schildersmes
Masons beitel
Beitel van de schilder
houten hamer
Driehoekige schraper
Staalborstel
Kwastgrass borstel
Extruderpistool
Trog te verwennen
Veiligheidsbril
Hogedrukreiniger
Haakse slijper
Concrete schijf
trapladder
schaal
Metselwerk stopverf
Bouwplamuur
Eén-component reparatiemortel
Tweecomponenten mortel
Dakafdichting
Afdichtingstape goot
trichloorethyleen
Gevel schilderij
Gevelbekleding (harsen)

Op de troffel

Meng de mortel in een trog, met inachtneming van de hoeveelheid water die wordt aanbevolen door de fabrikant van het product. U moet een product verkrijgen dat niet te vloeibaar of te dik is en dat blijft zitten zonder op de troffel te lopen. Gebruik een troffel van een metselaar om hem naar zijn werk te vervoeren.

Speciale mortels

Tweecomponenten mortels, op basis van emulsiehars, cement en vezels, zijn beschikbaar voor het opvullen van scheuren in gevels en voor het repareren van uitgaande hoeken van openingen. Deze "thixotrope" mortels zijn opmerkelijk voor hun hechting aan de drager, voor hun zeer lage krimp en voor hun mechanische weerstand na drogen. Ze worden op dezelfde manier aangebracht als een conventionele mortel.

Inbouw pijp

De renovatie van een traditionele gevel, bekleed met een mortelcoating, kan een gelegenheid zijn om een ​​pijpleiding in te bedden, bijvoorbeeld voor geleiders van buitenverlichting of een deurbel. Het is voldoende om een ​​bloeding te openen met behulp van een slijpmachine of een beitel en een houten hamer, voordat u opnieuw sluit met cementmortel of stopverf voor metselwerk. Het is natuurlijk noodzakelijk om te voldoen aan de normen voor de installatie van externe elektrische leidingen.

Elastomeer dichtingsproduct

Dit product kan zowel als afdichtmiddel fungeren om scheuren en verbindingen af ​​te dichten, maar ook als lijm voor het repareren van gebroken constructie-elementen. Het blijft elastisch na het drogen en vertoont geen krimp. Het is zeer bestand tegen weersinvloeden en chemische middelen. Het is stofvrij in 1 uur en droogt in de massa in 12 uur. Eén cartridge kan 12 lineaire meters van een voeg van 5 x 5 mm verwerken. Reinig gereedschap onmiddellijk met spiritus. Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005Opmerkingen:

 1. Voodoolkree

  Ik raad aan.

 2. Ethelred

  bijna niets)

 3. Mazukora

  Ik doe mee. Ik ben het eens met alles hierboven verteld. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PM.

 4. Ailin

  Dank u. Wat nodig is))

 5. Nasr

  cool neem interessant!Schrijf een bericht