Opmerkingen

Landschapsadvies: een glooiende tuin

Landschapsadvies: een glooiende tuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De glooiende tuin, vaak glooiend, vereist ongetwijfeld meer tijd om na te denken dan een vlakke tuin. Dit voorbereidende werk stimuleert echter creativiteit en de aanwezigheid van een helling maakt het mogelijk om originele volume-effecten te creëren, soms spectaculair.

Hoe een glooiende tuin te regelen?

Allereerst is het noodzakelijk om de grond te vormen door verschillende niveaus te creëren, of integendeel door steile hellingen te prefereren. Het creëren van een trap, vaak onvermijdelijk, nodigt je uit om gemakkelijk naar de bodem van de tuin af te dalen om het geheel van onderaf te bewonderen. Hier was de neiging om de helling van het land te accentueren met hoge cipressen en parasoldennen geplant op het niveau van het huis. In deze tuin van de Alpes-Maritimes transformeren de alpiene variëteiten deze glooiende ruimte in een echte kleine berghoek. Op de hellingen zijn gemengde euphorbia, bolvormig, erigons, thyms, kruipende jeneverbessen en heide in een rotsgeest. Van een afstand is de tuin een echt beeld, dat van boven naar beneden of van beneden naar boven kan worden gelezen. Maar als ze de trap opgaan, ontdekken wandelaars bij elke stap delicate kleine bloemen verloren tussen de rotsen of weelderig gebladerte met verbazingwekkende vormen en kleuren ...Het advies van de tuinarchitect

Dit type tuin verdient het vooral om in het donker te worden verlicht. Zonnepaaltjes geplaatst langs de trap voorkomen vallen en brengen een magische dimensie in deze rotstuin. Voor speciale gelegenheden is kaarslicht absoluut magisch.

De plantenbomen Italiaanse cipres "Stricta", zwarte den "Marie Brégeon", parasolden.

Embankment planten Spurge kleine cipres, vroegrijpe tijm, bolvormig (Globularia cordifolia ), kruipende jeneverbes "Old Gold", winterheide "Fursey", bruriète "Royal Rouge", erigeron "Rosa Juwel".

Geschat budget

De installatie van een glooiende tuin vereist vaak grote grondwerken. Raadpleeg een tuinarchitect voor een offerte. Onze praktische balkon-, terras- en tuinvideo'sOpmerkingen:

 1. Iapetus

  Dit is wat ik nodig had. Bedankt voor je hulp in deze kwestie.

 2. Dantrell

  Ik feliciteer het uitstekende idee

 3. Gormley

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - geen vrije tijd. Zeer binnenkort, zorg ervoor dat uw mening.

 4. Goshicage

  Naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik kan mijn positie verdedigen.

 5. Mac A'bhiadhtaiche

  Het spijt me, maar naar mijn mening begaat u een fout. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 6. Yoramar

  Bravo, wat een noodzakelijke zin..., een uitstekend ideeSchrijf een bericht