Tips

Hoe een schuifwanddeur installeren?

Hoe een schuifwanddeur installeren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Overzicht

 • Schuifbare opbouw- of zakdeur
 • Dingen om te weten voordat u een schuifwanddeur installeert
 • Waar plaats je de rail van een schuifdeur?
 • Leg de rail van uw deur op het oppervlak
 • Hang je schuifdeur op

1. Glijdende opbouw- of zakdeurGlijdende binnendeuren zijn slim: ze optimaliseren niet alleen de ruimte, maar scheiden ook esthetisch de kamers van een huis. Er zijn twee schuifdeuroplossingen: * opbouw: ze worden aan het plafond of aan de bovenkant van de opening opgehangen en glijden vervolgens tegen de muur. * met stenen scheidingswand: de deur trekt zich terug in de scheidingswand. U wint extra ruimte, maar niet alle interieurconfiguraties laten dit type deur toe. We hebben ook besloten om je vandaag tips te geven om een ​​schuifwanddeur te installeren.

2. Weet voordat u een schuifdeur installeert

Een schuifdeur bestaat uit ten minste één vleugel die langs de muur beweegt wanneer deze wordt geopend, verbonden met twee rolwagens, die op een rail glijden. Er zijn veel stijlen van praktische en decoratieve overlay schuifdeuren die u eenvoudig zelf kunt installeren. Hiervoor hebt u de volgende apparatuur nodig:

 • een schuifdeurkit (paneel, rails, bevestiging, rollen en schroeven)
 • een waterpas
 • een boormachine
 • enkels
 • een meter
 • een potlood
 • een vriend (twee houdingen is gemakkelijker)

Vergeet niet om vooraf de hoogte en breedte van uw toegang te meten, evenals de openingsdiepte om de deur in de winkel mogelijk te verkleinen. Het voordeel van de set is dat het gekozen deurpaneel perfect in het kozijn past. Als je besluit om het van A tot Z in DIY te doen, vergeet dan niet om dit punt te controleren!

3. Waar plaats je de rail van een schuifdeur?

Merk op dat u de rail op het plafond, op de muur boven de deur, op de vloer of beide (boven EN onder) kunt plaatsen, maar voor meer gemak raden we u aan de plafondrail te kiezen die ondersteunt beter zware lasten. Het hangt daarom ook af van het gekozen materiaal voor uw deur: hout, glas, metaal ... Het voordeel van de bovenste rail is ook (en vooral) om te voorkomen dat u constant in de vloerrail verstrikt raakt en ruimte.

4. Leg de rail van uw deur op het oppervlak

Begin met het positioneren van uw deur om te controleren of deze goed aan elke kant van het frame uitsteekt. Voer vervolgens de metingen aan de bovenkant uit om de wielen te bevestigen. Boor en bevestig het metalen element dat de verbinding tussen de rollen en de bevestigingsschroef aan elke zijde van uw deur zal maken. Bevestig de deur met de rollen op uw frame, om de hoogte te zien waarop de rail moet worden geplaatst en markeer de plaatsen met een potlood (de instructies voor de set moeten u precies vertellen hoeveel gaten u moet boren en waar).

Zorg er bij een bellenniveau voor dat de markeringen op het juiste niveau zijn en boor gaten voor de rail. Steek pluggen in de gaten, positioneer en schroef de rail.

5. Hang uw schuifdeur op

Eindelijk is het jouw beurt. Voer een glij-test uit: plaats hiervoor de rollen in de rail en hang de deurschroeven erop: klik vast. Nadat u de rail en de zwenkwielen hebt getest, hoeft u alleen de deur te repareren. U kunt ook een handvat op de deur plaatsen en de rail die aan de muur of het plafond is bevestigd achter een bekleding (hout, metaal ...) verbergen voor meer discretie en esthetiek.Opmerkingen:

 1. Charon

  Bedankt voor een uitleg. Allemaal gewoon briljant.

 2. Wolfrik

  Wanneer de essentie komt - zullen de vragen "hoe te leven eindigen, maar dit is een lange ontwikkeling om door te gaan.

 3. Ryszard

  Heeft het geen equivalent?Schrijf een bericht