Informatie

Ken jij de Calocephalus?

Ken jij de Calocephalus?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met zijn zilveren stengels die in alle richtingen lijken te groeien, vangt deze kleine struik waarvan de naam niemand zich herinnert prachtig het licht in elk seizoen. De verdigris kleur en het verrassende silhouet maken het een originele variëteit, terwijl het gemakkelijk te vinden is in tuincentra en nog gemakkelijker te kweken is. Zoveel goede redenen om de naam eindelijk te onthouden: de Calocephalus!

Zilver haar om de tuin te verlichten

Zilver gebladerte uit Tanzania

Zeer verre neef van madeliefjes en paardebloemen, begon de calocephalus zijn intrek te nemen aan de andere kant van de wereld, en meer precies in het uiterste zuiden van Australië. De ontdekking werd gedaan in het begin van de 19e eeuw door de Schotse ontdekkingsreiziger-botanicus Robert Brown, die meer dan vierduizend plantensoorten terugbracht van een lange expeditie naar Oceanië. Zoals vaak draagt ​​de struik ook de naam van zijn ontdekker: Calocephalus brownii. Met zijn vreemde stengels die geen bladeren lijken te hebben, is de struik bedekt met een witachtige zijde waardoor je hem wilt aanraken om te controleren of hij niet kunstmatig is. In de zomer is het bedekt met kleine, discrete gele bloemen. Maar de interesse van Calocephalus ligt niet in zijn bloei, maar in zijn takken, die het hele jaar door mooi blijven, zelfs als het in de winter door de kou wordt overwonnen.

De Calocéphalus is bestand tot -5 ° C

Calocephalus: instructies voor gebruik

In het zuiden kan de Calocephalus meerdere jaren leven als hij op een zonnige plaats wordt geplant waar hij na een stortbui snel kan opwarmen en drogen. Overal elders wordt het in ons land beschouwd als een eenjarige plant, die in de lente of herfst wordt geïnstalleerd en die aan het einde van de winter wordt ontworteld. De teelt in Tanzania is gemakkelijk te cultiveren en waardeert ook het zeeklimaat en is niet bang voor zeespray of droogte, dus het is perfect geschikt voor tuinen aan zee. , en hoeft alleen water te krijgen als het in een pot wordt geplant, waardoor de grond goed kan drogen tussen twee gietbeurten. Het is daarom ook een variëteit aan te bevelen voor het kweken in bloembakken, op het balkon of op een vensterbank.

Een plantaardige nieuwsgierigheid die gemakkelijk te cultiveren is

Waaraan moet een Calocephalus worden gekoppeld?

De Calocéphalus is op zichzelf al een botanische nieuwsgierigheid en is opmerkelijk vanwege zijn vermogen om andere rassen te benadrukken. Afhankelijk van uw smaak kunt u grijze en zilveren tinten combineren met witte, gele, roze of paarse bloemen. Traditioneel wordt het in de herfst geplant naast cyclaam en witte en roze heide. In het voorjaar is het net zo subliem met witte krokussen, tulpen of erwten!

Een perfect geslaagde harmonie van wit en grijs!

Lees ook: ik wil bladeren van alle kleuren!


Video: Feiten & Fabels @ Beekers Berries (Juni- 2022).