Tips

Tuin: variëteiten met ultra-decoratieve bessen

Tuin: variëteiten met ultra-decoratieve bessen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een skimmia met rode ballenMooie bessen  

Origineel en nog steeds zeldzaam, de skimmia is een prachtige struik die net zo verleidt door de schoonheid van het gebladerte en de bloemen als de vruchten. De hele winter en tot in de vroege zomer sieren de mooie rode bessen de tuin. Om te worden geplant in zure grond, in halfschaduw, wees voorzichtig met het kiezen van een vrouwelijke plant goed, omdat mannelijke planten geen vrucht dragen!

Een snoepje CallicarpaVerrassend, toch?  

Maar hoe mooi, callicarpa bessen! Ze zijn verbluffend violet en gegroepeerd in een cluster dat botanici cymes noemen. Gedurende de herfst wekken ze systematisch de nieuwsgierigheid en bewondering op van degenen die naar hen kijken. In het gewone taalgebruik noemen we de callicarpa "snoepboom", zelfs als de bessen niet worden gegeten en zelfs vogels er niet van houden!

Een ampelopsis met turquoise bessenBessen met verrassende tinten  

Een echte plantaardige nieuwsgierigheid, deze maagdelijke wijnstok met prachtig gebladerte is in de herfst bedekt met turkooisblauwe bessen, die geleidelijk evolueren naar fuchsia roze. Een verscheidenheid aan grote originaliteit om zonder aarzeling te planten in een doorlatende grond, in halfschaduw.

Een decoratieve appelboomAlleen voor het plezier van de ogen!  

Bepaalde soorten appelbomen worden voornamelijk gekweekt vanwege de schoonheid van hun kleine vruchten, die zeker niet eetbaar zijn maar van een echt decoratief belang. In de winter brengen ze rondheid en kleur in de tuin in afwachting van de terugkeer van zonnige dagen. Laten we bijvoorbeeld de variëteiten Malus Evereste, Malus 'Golden Hornet', Malus 'John Downie' of zelfs Malus 'Red Jewel' citeren.

Een hond stond op voor zijn cinorrhodonsHet krabde haar van onze kindertijd, ook erg decoratief!  

Wie heeft als kind niet de bessen van wilde rozen opgepikt die op landhellingen groeien om jeuk te maken? Maar wist je dat deze kleine rode bessen (wier botanische naam, cinorrhodon, liefhebbers van scrabble zal verrukken) veel deugden hebben? Ze zijn niet alleen extreem decoratief, maar ze kunnen ook in de herfst worden geoogst om nuttige kruidenthee te bereiden. Dus als we een Rosa canina deze winter in de tuin?

Een heilige bamboe met persistent fruit

Heilige bamboe in Japan, de Nandina is een prachtige struik die zowel in de tuin als op een terras of balkon wordt gekweekt. De zeer aanhoudende bessen maken het een zeer decoratieve variëteit gedurende de winter. Een zeldzame variëteit van grote elegantie, gemakkelijk te kweken in heel Frankrijk, en zelfs in tuinen aan zee.

Holly voor een feestelijke uitstralingHulst, de beroemdste rode bes  

Ster van vakantiedecoratie, hulst lijkt zich van nature te hebben versierd met kleine balletjes om te concurreren met de kerstboom. Als je er een in je tuin wilt planten, weet dan dat alleen de vrouwelijke planten vrucht dragen en dat sommige soorten geeloranje bessen hebben die origineler zijn dan de rode.

Een Cotoneaster met royale vruchtvormingEen perfecte struik om te leren over de geneugten van winterbessen  

De cotoneaster is gemakkelijk te kweken, heeft geen veeleisendheid en heeft een zeer mooi grijsgroen blad dat in de herfst en winter bedekt is met kleine dieprode rode bessen. Aan het einde van de lente worden ze vervangen door kleine witte en roze bloemen, waardoor ze in alle seizoenen een verrassende variëteit zijn. Aanbevolen vanwege het onderhoudsgemak.

Een Idesia polycarpaAls een lucht van Japan ...  

In de winter is de Idesia polycarpa te herkennen aan zijn trossen rode bessen die de tuin een exotische, zelfs exotische sfeer geven. Een zeer mooie sierboom, mooi in elk seizoen, om nu te planten in rijke, goed doorlatende grond, in de zon of in halfschaduw.

En ook ...

We hebben andere zeer mooie variëteiten voor je gespot: waarom geen myrica cerifera? Of een neppe peperboom?Opmerkingen:

 1. Taneli

  de vermakelijke vraag

 2. Cordero

  Deze zin is weergaloos))), het is aangenaam voor mij :)

 3. Agiefan

  Hetzelfde, oneindig

 4. Whitford

  Nieuwsgierig....Schrijf een bericht