Anders

Doe de afwas sneller en heb plezier in 5 tips

Doe de afwas sneller en heb plezier in 5 tips


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Laat degenen die graag de afwas doen hun handen opsteken! Wanneer het moet, bij gebrek aan vaatwasser, is dit een van de huishoudelijke taken die we graag zonder zouden doen. We hebben vijf tips samengesteld om sneller met de hand af te wassen en plezier te hebben (bijna).

Rust jezelf goed uit om de afwas met de hand te doen

Het is de basis als je dagelijks de afwas moet doen. Met de juiste apparatuur lijkt de taak meteen minder saai. Denk bijvoorbeeld aan een hoogwaardige afdruiprek, die net zo aangenaam is als functioneel, waar u bestek, borden en glazen moet drogen. U kunt doen zonder te vegen als een bonus! Vervang de basis-afwasmiddelfles door een elegantere zeepdispenser aan de rand van de gootsteen. Geen plastic flessen meer die uit je handen glippen! Het zal ook gemakkelijker zijn om de juiste hoeveelheid zeep te gebruiken. Rust ten slotte jezelf uit met een geschikte spons die rekening houdt met de gerechten die je gebruikt. U hoeft niet over te gaan op ultraschurende modellen: als u uw gerechten snel na de maaltijd doet, is een klassieke spons voldoende. Vervang het regelmatig, zonder te wachten tot het vuil en stinkt, sponzen zijn echte nesten voor microben, en reserveer het alleen voor dit gebruik.

Dankzij flexibele compartimenten vinden glazen, borden en bestek gemakkelijk hun plek in dit elegante en innovatieve afdruiprek.

Georganiseerd zijn: de essentiële tip voor serviesgoed

Motivatie valt te vaak weg bij het zien van een ongecontroleerde stapel gerechten. Wanneer u de tafel schoonmaakt, nadat u borden, bestek en schalen grondig hebt gereinigd, vergeet dan niet om ze te bestellen om kreten van angst te voorkomen wanneer u begint. Kies dan een kom in plaats van de gootsteen om al uw gerechten op te slaan, dit zal u dwingen om het op een minder ongeordende manier te vullen. Grote borden en potten moeten apart worden gezet: giet er water en twee druppels afwasmiddel in en laat ze even weken om de rest te wassen. Vul uw gootsteen of een tweede kom met water en begin met de schoonste schalen om te voorkomen dat u het water te vaak ververst, bijvoorbeeld glazen. En om ook zeep te besparen, maakt u de weddenschap om uw vaat af te maken zonder uw spons te hoeven spoelen of afwasmiddel opnieuw te vullen.

Koop de juiste afwasmiddel

Er zijn verschillende producten. Die veelbelovende ultieme ontvetten of snel drogen, dan de vernietigers van bacteriën. Er zijn ook de ecologische, de goede geuren of die voor een gevoelige huid. Kies de formule die u het prettigst vindt, degene die u met plezier zult gebruiken, zoals deze zeep waarvan de geur u herinnert aan uw beste vakantie. Zelfs als de gekozen afwasmiddel is ontworpen om de gevoelige huid te respecteren, is het in het geval van grote hoeveelheden vaat dagelijks het beste om rubberen handschoenen aan te trekken om de huid van handen zoals nagels te beschermen.

Afwassen met anderen

Een onaangenaam moment kan een zeer gewaardeerd familieritueel worden als je jezelf omgeeft met de taak, en bovenal zul je tijd besparen! Definieer de rollen van elk, bijvoorbeeld degene die wast, dan degene die droogt en uiteindelijk degene die opruimt, en verander de rollen van de ene op de andere dag. Start een discussie die zeldzaam is, maar waardevol om te hebben als je erover nadenkt, zoals je dag vertellen, praten over de laatste film die in de bioscoop is gezien, het laatst gelezen boek of de reisbestemming voor de volgende vakantie.

Doe de afwas tijdens het zingen!

Heb je niet altijd tijd om naar muziek, je favoriete radioprogramma te luisteren of een roman te lezen? Als je geen kant-en-klare muzikale compilatie hebt, kies dan een album dat je laat dansen of doet denken aan een exotische bestemming, het moment wordt alleen maar levendiger. Misschien wilt u zelfs een paar beenoefeningen of lichte danspassen overwegen om u ritme te geven. Nog een parade, houd je geest bezig! Grijp bijvoorbeeld de kans om de nieuwste podcast van uw favoriete radioprogramma te beluisteren. Je aandacht voor de show zal de tijd aanzienlijk sneller laten verlopen, en je zult zeker dingen leren. U zult zelfs nog meer afgestemd zijn op de audioversie van het nieuwste fenomeen van de boekhandel, u die klaagt dat u geen tijd vindt om op een bank te zitten met een goed boek.


Video: 35 SCHOONMAAKTIPS DIE IEDEREEN MOET WETEN (Mei 2022).


Opmerkingen:

 1. Marise

  Ik wil graag met je praten, tegen mij is wat je moet vertellen.

 2. Kagataxe

  Ik vind dat je geen gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Schrijf in PB.

 3. Woodruff

  Zonder twijfel.

 4. Williamson

  Naar mijn mening heeft hij het mis. Schrijf me in PM, spreek.

 5. Joash

  De overvloed aan interessante artikelen op uw site verbaast me! Veel succes met de auteur en nieuwe interessante berichten!Schrijf een bericht