Opmerkingen

Houten meubels onderhouden en renoveren

Houten meubels onderhouden en renoveren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sneeuw, vochtigheid, kleurverandering, er is geen tekort aan schade veroorzaakt door de kou op houten tuinmeubelen. Volg onze tips om uw houten meubels een facelift te geven.

De vijanden van houten meubels: vlekken, UV, vochtigheid en schuim

Tuinmeubelen ondergaan allerlei externe aanvallen. Om lelijke vlekken te verwijderen, kunt u schuren met medium korrelpapier. Om UV te verwijderen, omdat het hout gevoelig is voor zonnestraling, raden we u aan om een ​​wasmiddel en een zachte borstel te kiezen. Hout is een stevig maar breekbaar materiaal in aanwezigheid van vocht. Veeg na elke regen uw tuinmeubilair af met een doek. Wat betreft de sporen van mos, deze verschijnen na verschillende seizoenen. Om ze te laten verdwijnen gaat door uitspoeling met water en wasmiddel. Ga na het spoelen en drogen naar de schuursessie en voila, het meubilair is als nieuw! Goed om te weten ... Gebruik geen staalborstel en voer geen hogedrukreiniging uit, wat slecht is voor houten meubels.

Exotisch houten meubilair: onderhoud

Exotisch hout vereist passende behandelingen. Ze staan ​​bekend als rotbestendig. Na verloop van tijd verliezen deze soorten echter hun mooie kleur en kunnen grijs worden door UV en slecht weer. Elk exotisch hout heeft zijn olie of was. Bijvoorbeeld teakolie die met een borstel wordt aangebracht. Deze oliën herstellen de natuurlijke kleur van exotisch hout, kortom, renoveren en beschermen tegen vlekken.

Goed om te weten ... In het dagelijks leven wordt tuinmeubilair gemaakt van exotisch hout eenvoudig onderhouden met een vochtige doek om vuil en stof te verwijderen.

Andere houtsoorten: onderhoud

As, eucalyptus, eik, den, kers, walnoot, houtsoorten zijn veelvoudig in de wereld van tuinmeubelen. Of uw houten meubels nu wit of onbewerkt zijn, het is voldoende om elke hoek te wrijven met zwarte zeep, warm water en een borstel. Als vlekken blijven bestaan, kunt u deze verwijderen met schuurpapier. Ruw hout is onbeschermd hout. Overweeg het aanbrengen van lagen olie, vet of was om uw meubels waterdicht te maken en te beschermen tegen vlekken en externe bedreigingen. Goed om te weten ... Het is ideaal om twee keer per jaar houtolie op uw meubels aan te brengen.

Hoe zit het met gelakt houten meubilair?

Het reinigen van gelakt houten meubilair zal effectief zijn dankzij de essentie van terpentijn, tafelolie of zelfs koude thee. Om de natuurlijke glans te herstellen, volstaan ​​een beetje spiritus en lijnolie. Wat vlekken betreft, je kunt ze verwijderen met een kurk.

Nieuwe tuinbank nodig? Vergelijk de aanbiedingen van honderden handelaren in tuinieren en decoratie in onze prijsvergelijking!

Koop uw nieuwe tuintafel voor de beste prijs dankzij onze vergelijkingsservice!Opmerkingen:

 1. Alrik

  Gefeliciteerd, dit zeer goede idee zal van pas komen.

 2. Balder

  Absoluut het klopt niet

 3. Dagrel

  Naar mijn mening begaat u een fout. Laten we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 4. Ueman

  Het is interessant. Prompt, waar voor mij om er meer over te leren?

 5. Zulkisida

  Welke woorden nodig ... Geweldig, briljant idee

 6. Esmond

  Ben je toevallig geen expert?Schrijf een bericht