Opmerkingen

6 oma's tips voor het reinigen van een stofzuiger

6 oma's tips voor het reinigen van een stofzuiger


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Scoop: geen stofzuiger is zelfreinigend, zelfs geen ultramoderne robots, zelfs niet de nieuwste modellen zonder tassen. Om de prestaties te verbeteren en het huis gezond te houden, kan een stofzuiger van tijd tot tijd worden schoongemaakt! En het is niet nodig om te investeren in hightech gadgets, onze grootmoeders wisten al hoe ze het moesten doen.

1. Demonteer de stofzuiger voordat u deze schoonmaakt

In de dagen van onze grootmoeders hebben we ontmanteld, gerepareerd, opnieuw in elkaar gezet. Zelfs om de reinigingszijde van de stofzuiger te reinigen, voordat we aanvallen, demonteren we alles wat kan worden gedemonteerd! Het is niet nodig om een ​​schroevendraaier te halen, we hebben het over de geneste of geknipte onderdelen: de borstel losmaken, de slang losmaken, de zak verwijderen, enz. En we adviseren je trouwens om het buiten te doen of in een ruimte die nog niet is schoongemaakt.

2. Leeg de bak of vervang de stofzuigerzak

En we wachten niet tot het licht aangaat of het spugenapparaat verzwakt! Een bijna volle vacuümzak of -bak maakt het veranderen ingewikkeld, omdat een goede dosis stof onvermijdelijk zal ontsnappen bij het hanteren ervan. De kers op de aspi, ze verminderen de zuigkracht van het apparaat en daarmee de prestaties. We fungeren daarom als een preventieve maatregel, door de bakken zo vaak mogelijk leeg te maken en door de zak te vervangen zodra deze driekwart vol is.

3. Reinig of vervang filters

Zelfs de meeste lambda van stofzuigers heeft op zijn minst een filter om zijn motor te beschermen, waardoor de fijnste deeltjes er niet in kunnen sluipen. Competitiemodellen kunnen twee of drie filters gebruiken om meer deeltjes en allergenen op te vangen, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd. De vangst? Na een tijdje verstopt stof de filters, waardoor de prestaties van het apparaat worden verminderd, de motor wordt beschadigd ... en deeltjes in de lucht bij elke handeling worden geweigerd. Om een ​​stofzuiger schoon te maken, denken we aan het reinigen van de filters! Afhankelijk van het model van de stofzuiger, schud ze buiten, stofzuig ze met een handstofzuiger, was ze zelfs een beetje met heet water ... of verander ze gewoon. En als grootmoeder verwijzen we naar de gebruikershandleiding om de juiste optie te kiezen.

4. Reinig de borstel en de wielen van de stofzuiger

Het probleem met de borstel is dat deze stof, schapen, haar, zoon en haar verzamelt. Die uiteindelijk verstoppen of de slangen verstoppen en verstrikt raken in de wielen van de stofzuiger. Welk meisje met lang haar kent het probleem niet? Goed nieuws, de oplossing kost slechts een beetje geduld: u rust uzelf uit met een schaar of een tornmesje en verwijdert alles wat vastloopt, in de borstelharen tussen de wielen van het apparaat.

5. Stof de stofzuiger

Moeten we u eraan herinneren dat een stofzuiger in het huis ligt, tot in de donkerste en vuilste hoeken? We laten u zich voorstellen wat het oogst, vooral omdat het niet immuun is voor het stof dat zich afzet. Om een ​​stofzuiger te reinigen, gaan we daarom door een stofregel, met een microvezeldoek die het stof vangt zonder het in de lucht af te stoten. Dit, van de pijpen tot de slang, van de wielen tot het lichaam geleegd van zijn tas. En indien nodig gebruiken we een handstofzuiger om de tussenruimten te bereiken.

6. Desinfecteer de stofzuiger

Stof, vuil, donkere hoeken, de stofzuiger is een paradijs voor bacteriën. Om proliferatie te stoppen, wordt afstoffen van tijd tot tijd aangevuld met desinfectie! Een spons en zeepwater kan voldoende zijn voor regelmatig onderhoud. Maar om het apparaat grondig te reinigen, keren we terug naar grootmoeders methoden met een doek gedrenkt in witte azijn. En we gaan overal naartoe, ook op de borstel, voordat we perfect drogen en alles herhalen.Opmerkingen:

 1. Shaktizragore

  Plaats dit alsjeblieft niet te zien

 2. Amad

  weiland

 3. Taran

  Peerless onderwerp

 4. Winwood

  Ik ben eindig, het spijt me, maar het komt allemaal niet in de buurt. Zijn er andere varianten?

 5. Fenrirn

  Ik bevestig. Ik sluit me aan bij alles hierboven. Over dit thema kunnen we communiceren. Hier of in PB.Schrijf een bericht