Informatie

Hoe voedsel langer bewaren? Ontdek onze 12 tips

Hoe voedsel langer bewaren? Ontdek onze 12 tips


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stop het harde stokbrood als een honkbalknuppel! Stop de spruit van spruiten voordat je het zelfs maar proeft! Je bent moe van het mopperen wanneer je je eten in deze staat ontdekt. We raden u aan goedkope tips te ontdekken.

De 3 eenvoudige instandhoudingsgebaren die u dagelijks kunt gebruiken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor mij zodra ik wakker word, kunnen bepaalde dingen me in een slecht humeur brengen: brood te droog om mijn broodjes te maken, de suiker die in grote blokken in mijn yoghurt valt of de zielloze "ramollo" koekjes onderaan het pakket. Om een ​​einde te maken aan deze dagelijkse ongemakken en uw voedsel langer te bewaren, zijn hier 3 kleine eenvoudige en effectieve gebaren die u zonder vertraging kunt aannemen.

Tip 1: Houd uw brood langer

Om je brood langer te bewaren, zijn er voorouderlijke methoden die nog steeds werken, zoals het bewaren in een theedoek of beschut in een broodtrommel. Je kunt ook een meer ongebruikelijke techniek proberen door een appel te plaatsen waar je hem bewaart. Vervang elke week je appel en je kunt er zeker van zijn dat je toverstok niet oud wordt. Het werkt ook voor droge koekjes. Je zult je brood een hele week kunnen bewaren!

Tip 2: Vermijd klontjes in poedersuiker

Om te voorkomen dat zich kleine blokken suiker in uw pot of poedersuikervat vormen: doe er een klein stuk vloeipapier in om het vocht op te nemen! Je kunt ook rijstkorrels gebruiken, maar geef de voorkeur aan deze techniek in een sproeier met kleine gaatjes, om te voorkomen dat de korrels in je yoghurt vallen.

Tip # 3: Bewaar uw scherpe koekjes de hele week

Moeilijk om knapperige koekjes te proeven van maandag tot vrijdag. De oplossing is simpel! Plaats de koekjes uit de geopende verpakking in een mooie metalen doos: ze zullen al hun frisheid behouden. Voor een nog langere levensduur kunt u de anti-vochtigheidscapsule van de medicatiebuizen erin glijden.

Vermijd weggooien met eenvoudige tipsWe vragen ons vaak af wat te doen met de tomatensausbodems, de flessenbodems aan het einde van een avond met vrienden, of zelfs het einde van een aromatisch boeket waarvan we slechts een paar blaadjes gebruikten. Het is tijd om slim te zijn, maak het de basis van uw toekomstige geweldige gerechten, dankzij ons ingenieus advies.

Tip nr. 4: Bewaar de bodem van de pot tomatensaus uit de prullenbak!

We hebben allemaal een basis tomatensaus in de deur van onze koelkast liggen. Ik bied een eenvoudige oplossing om niet te bederven. Neem een ​​diepvrieszak, doe de rest van de saus erin, verwijder de resterende lucht in de zak en creëer grenzen door met uw vingers op de buitenkant van de zak te drukken (om afzonderlijke dienende rechthoeken af ​​te bakenen). Leg het allemaal in de vriezer, je krijgt kleine doses die altijd handig zijn voor je sauzen.

Tip 5: Flesbodems omgezet in sausbasis

Het doet altijd een beetje pijn om de rest van een goede fles op de bodem van de gootsteen te gooien na een gezellige maaltijd met vrienden of familie. Om dit te voorkomen, neemt u een ijsblokjesbak, ledigt u de bodem van de fles erin en plaatst u de bak in de vriezer. Deze kleine wijnblokjes zijn bijvoorbeeld perfect voor uw Bourgondische sauzen.

Tip # 6: Maak blokjes aromatische kruiden

Bewaar de kruiden in de koelkast in plaats van in een kast of leg ze in een ijsblokjesbakje, met een beetje olie, voordat je ze in de vriezer plaatst. Je kunt ze ook eenvoudig in de vriezer bewaren in zakken of kleine dozen nadat je ze hebt gehakt. Je kunt op elk moment van het jaar verse kruiden hebben!

Bewaar verse groenten en fruit langerTip nr. 7: Ui, appel en aardappel: het helse trio!

Deze drie voedingsmiddelen die appel, ui en aardappel zijn, passen niet goed bij uw andere groenten en fruit, maar ook tussen hen. Ze geven een gas af dat andere planten oxideert en ze sneller laat rijpen. Ik raad je daarom aan om ze van elkaar geïsoleerd te houden.

Tip # 8: Altijd verse salade in uw koelkast

Als je salade op de markt koopt, vooral als het biologisch is, weet je dat het gemakkelijk kan bederven. Om het langer te bewaren, moet u het reinigen en uitwringen voordat u het in de koelkast plaatst, omgeven door een schone, vochtige doek. Je kunt het ook in een glazen pot in de koelkast wassen.

Tip nr. 9: Bewaar uw groenten en fruit duurzaam

Om het behoud van uw groenten en fruit in de koelkast te optimaliseren, kunt u vellen absorberend papier op de bodem van uw groentebak plaatsen. Wat betreft het geopende fruit (bijvoorbeeld een halve appel), bestrooi het met citroensap zodat het niet oxideert. Als het een citroen is, bestrooi het dan met zout. Plaats een halve avocado met een ui zodat deze niet oxideert. Voor de artisjok of planten, plaats de stengel in een glas water om hun versheid intact te houden. Afgezien van de koelkast, lijkt het erop dat de kurk wonder doet in je fruitmand!

Tip # 10: Bewaar je bananen langer

Om bananen langer te bewaren en te voorkomen dat ze zichtbaar donker worden, kun je de staarten in huishoudfolie of aluminiumfolie wikkelen. Dit zal hun gasemissies verminderen en hun rijping vertragen. Het scheiden van andere ethyleengevoelige vruchten (abrikoos, avocado, appel, perzik, mango, kiwi, peer, tomaat, enz.) Vermijdt ook dit fenomeen van versnelde volwassenheid.

Tip 11: Wortelgroenten bewaren

Om uw wortelgroenten beter te bewaren: prei, wortelen, uien, rapen, knoflook of zelfs aardappelen, kunt u verschillende oplossingen gebruiken: - Houd ze uit de buurt van licht om te voorkomen dat ze ontkiemen. - Hangende kousen of panty's voor uien en knoflook. Door je panty's na elke lamp te binden, kun je ze maximaal 8 maanden bewaren! - De geventileerde papieren zakken, door elke soort te scheiden, verlengt u ook de houdbaarheid van deze groenten.

Tip # 12: Schakel over naar glazen potten!

De glazen pot is een veilige gok, hiermee kunt u niet alleen uw voedsel droog houden (ontbijtgranen, pasta ...), maar ook uw verse voedsel, zoals salade, asperges of rauwe groenten in de koelkast. De kleine maar belangrijke bonus is dat een glazen pot niet alleen esthetischer is dan een plastic doos, maar ook: - duurzamer omdat het niet krast, geen dubieuze kleur door oud voedsel ... - hygiënischer: het draagt ​​geen bacteriën over die in lelijke krassen hadden kunnen blijven - gemakkelijker te onderhouden dankzij het gladde oppervlak - gezonder: het bevat geen "verontreinigende stoffen" , ftalaten en andere bizarre stoffen met onuitspreekbare namen. Wacht niet langer, onderneem actie om verspilling te voorkomen dankzij onze grootmoeder-tips!