Tips

Gerecycleerde decoratieve objecten uit Afrika

Gerecycleerde decoratieve objecten uit Afrika


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Iedereen kent de kleine auto's al in blikjes coca en andere suikerhoudende dranken. Maar heb je ooit deze ongelooflijke wezens in binnenbanden of deze schotels in telefoondraden gezien? In Afrika wordt de noodzaak om materialen terug te winnen opgelegd door een economie van schaarste waarbij we objecten zo lang mogelijk repareren en gebruiken. Een echt beleid voor duurzame ontwikkeling wordt vervolgens ingevoerd en stelt bepaalde kunstenaars in staat om geborgen objecten te ontwikkelen.

De kunst van het recyclen kwam uit Afrika

Kopjes fruit of een andere slakom aan de telefoon verbazen ons met hun creativiteit en eigentijdse graphics. In Zuid-Afrika, waar plastic zakken geïmporteerd uit China bomen koloniseren en risico's voor vee vormen, oogsten vrouwen, anderen vlechten, stropdas, lijm, om decoratieve objecten te maken, zoals kippen en andere leuke vogels . Een belangrijk voorbeeld en een grote inspanning voor de planeet. In Kenia worden weeswipschakelaars op het strand geoogst voordat ze in kleine pellets worden gesneden en als veelkleurige parels worden geassembleerd om tijdloze objecten te maken. Het plastic van de teenslippers verkleurd door de zon en het zoutpatina voor subtiele tinten. In Zimbabwe assembleren hedendaagse kunstenaars platen en metaal door ze te combineren met bouten, schroeven en andere spijkers, om vogels, reptielen te maken ... De kunst van het maken van nieuwe dingen met oud. En hoe zit het met deze siliconen vazen, waarin metalen capsules zijn ingebed. Het grafische spel van hun gebruik past zich aan zowel een modern als traditioneel interieur aan. Deze activiteiten vertegenwoordigen een grote sociale vector. Meestal uitgevoerd door vrouwen, kunnen ze thuis worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen vrouwen een salaris verdienen. Gerecycleerde objecten zingen over creatief Afrika: denk er eens over na voor uw decor!

Waar zijn deze objecten te vinden?

U bent niet van plan een reis naar zwart Afrika om deze wonderen terug te brengen? Hier zijn de essentiële adressen van het internet ... 1 / Bij As'Art 3, passage du Grand-Cerf, 75002 Parijs (tel. 01 40 28 45 36). > www.asart.fr 2 / Bij CSAO 80, rue Turenne, 75003 Parijs Tel. 01 44 54 55 88 9, rue Elzévir, 75003 Parijs Tel. 01 42 71 33 17> www.csao.fr:Opmerkingen:

 1. Waldon

  geen woorden! gewoon wow! ..

 2. JoJor

  I think this is the excellent phrase

 3. Anouar

  Ik feliciteer, uitstekend denken

 4. Egesa

  HA !!! stoer !!!!

 5. Chevalier

  Schrijf de varianten op in plaats van te bekritiseren.Schrijf een bericht